DANAS NAJTOPLIJI DAN U NEDELJI: Da li je prošao najhladniji talas – evo kakvo nas vreme očekuje u februaru

 DANAS NAJTOPLIJI DAN U NEDELJI: Da li je prošao najhladniji talas – evo kakvo nas vreme očekuje u februaru

Foto: Srbija Danas

Prvi je februar, a RHMZ navodi da će tokom jutra samo u planinskim predelima istočne Srbije ponegde slab sneg. U prognozi za prvu dekadu februara RHMZ navodi da nas čeka promenljivo vreme sa čestom pojavom kratkotrajne kiše i snega.

– Danas, 1. februara će biti najtopliji dan u sedmici sa maksimalnom temperaturom od 7 do 12  stepeni. Ujutru oblačno, ponegde uz provejavanje slabog snega. Tokom dana promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a u drugom delu dana mestimično sa slabom kratkotrajnom kišom, u brdsko-planinskim predelima sa kratkotrajnim snegom – navodi RHMZ u najnovijoj meteorološkoj najavi od jutros.

Zatim do kraja prve dekade februara umereno do potpuno oblačno i hladnije, povremeno uglavnom sa slabim padavinama, osim u subotu, 4. februara.

– Tada se očekuje veća količina padavina uz umeren i jak, povremeno i olujni severozapadni vetar i to u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama. Sneg se mestimično očekuje tokom noći i u jutarnjim satima, dok će tokom dana u nižim predelima padati uglavnom kiša ili susnežica, u brdsko-planinskim predelima sneg, a za vikend, 4. i 5. februara, sneg se očekuje i u nižim predelima južne Srbije – javlja RHMZ.