DA SE ZALEDIŠ! Isplivao snimak turbulencije aviona – rasturila celu kabinu: Povređeno je 10 putnika (VIDEO)

 DA SE ZALEDIŠ! Isplivao snimak turbulencije aviona – rasturila celu kabinu: Povređeno je 10 putnika (VIDEO)

Na društvenim mrežama pojavio se snimak koji pokazuje posledice ekstremne turbulencije koja je pogodila putnike i posadu aviona na letu iz Luande u Angoli za portugalsku prestolnicu Lisabon u četvrtak, u kojoj je povređeno 10 osoba.

Osim samog podatka o tolikom broju povređenih, snimak takođe prikazuje koliko je dramatičan bio deo leta aviona angolskog državnog avio prevoznika TAAG Angola Airlines. Po podu aviona i među putnicima razbacani su bili obroci, čaše, boce, tanjiri i druge stvari koje su poletele kada je avion ušao u područje nestabilnih vazdušnih strujanja.

Mrlje od hrane i pića mogu da se vide po celoj kabini, čak i na plafonu, a tu su i napuknute i izbušene plafonske ploče. Jedan komad plafona čak je izvaljen iz ležišta.

Mediji u Portugalu izvestili su da su među povređenim osobama i dva člana posade, kako prenosi Daily Mail. Osam putnika je zatražilo lekarsku pomoć.

Avio prevoznik saopštio je da su “nepovoljni atmosferski uslovi” uzrokovali turbulencije koje su navodno nastale dok je avion leteo iznad Demokratske Republike Kongo.

TAAG je u saopštenju naveo da su vozilo hitne pomoći i medicinski tim poslati u lisabonsku zračnu luku, gde je avion sleteo sedam sati i 18 minuta nakon poletanja.

Portugalski mediji izvestili su da su mnogi putnici nakon sletanja pokazivali simptome anksioznosti.

Evropska unija zabranila je avionima TAAG ulazak u evropski vazdušni prostor u julu 2007. zbog sigurnosnih razloga. Zabrana je u potpunosti ukinuta u aprilu 2019. godine, nakon brojnih povremenih popuštanja ograničenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *