“DA SAM OTIŠAO TADA, NE BIH MAJKU NAŠAO ŽIVU!” Stravična ispovest Mace Marinkovića: “Ostao sam zbog nje!”

 “DA SAM OTIŠAO TADA, NE BIH MAJKU NAŠAO ŽIVU!” Stravična ispovest Mace Marinkovića: “Ostao sam zbog nje!”

Foto: ATA images

Voditelj Zadruge, poznati glumac Dragan Maca Marinković, jednom prilikom je za medije progovorio o svojoj prošlosti, kao i o ratnom stanju devedesetih godina koje je jako teško podneo, ali i ispričao šta mu je ostalo u pamćenju sa knedlom u grlu.

Macu znamo kao duhovitog i pozitivca, a sada je otkrio i drugi deo svoje ličnosti, priče ou detinjstva, porodice, o kojima ranije nije govorio za medije:

– Pravo da ti kažem, ne znam sad baš tačno gde su mi svi ti klasići iz Sarajeva. Mi smo igrali u ratu, padaju granate, mi igramo ljubavnike, jedno na drugom i tresemo se. Rat je, jebi ga. Al’ ne bih mnogo o tome, to je jedna epizoda u mom životu… Ne bih… Ulje išlo na 180 maraka, kafa. I sad je dvesta maraka puno, a znaš li šta je dvesta maraka bilo ’95?! Ma, neću o toj prljavštini ni da govorim! Žao mi ljudi, žao mi konja… a to je, j*bi ga, rat. Rat je bio sve vreme, a ja sam hteo izaći početkom juna, imao trista maraka u džepu, ostavio majci dvesta, sebi sto, uzeo četvoro gaća na sebe i krenuo, imao konekciju da se ispalim da krenem za BG, međutim, onda se vratim i nađem majku uplakanu – rekao je Maca i dodao:

Foto: ATA images

 A da sam otišao ne bih je našao živu i onda sam ostao zbog nje. A ona je ostala zbog troseda, dvoseda, stvari… Mislim, ružno zvuči, ali jebi ga, ona kaže: “A đe ću ja sad, sine?” A taman otišla u penziju i zarati se. I ja, ono, gde ću, šta ću i ostanem zbog nje. Četiri godine nema struje, nema grejanja, i sad kad god čujem od Džeja… Evo, slušaj ovo. Izvadio sam bio kasetofon iz “keca”, bila prva zima, i ja se pokrio ćebetom, zima ubija, srce puca, nema struje… i čujem ja na radiju “Ni na istok, ni na zapad… Gde ću sad, moja ružo…”, znaš to. I sad, gde ću sad i gde ću sad?!A ne možeš nigde! I tako ti ja popušim četiri godine – rekao je Maca za “Kurir”.

On ističe da sada ne bi tako postupio.

– Sad drugačije razmišljam, sad sam samohrani otac dva deteta, pa ono… Ne bih od njih otišao i ne bi ih pustio, ali ono, ispoštovao sam majku i ostao tu, ali nikada ne krivim nikoga ni ko je otišao ni ko je ostao. Ljudi kažu: “E pi*ka, otišao!” “E, pi*ka ostao!” Je*o to, to je prljavo vreme, ne ponovilo se, ja kažem najprljavije, jer ne znam kako je gde u svetu, ali znam kako je bilo – pričao je Maca jednom prilikom za “Kurir”.