DA LI SU KAVČANI NAPRAVILI GREŠKU? Jedna stvar je misterija – Vidak upucan pa zapaljen, a ovo muči čak i policiju

 DA LI SU KAVČANI NAPRAVILI GREŠKU? Jedna stvar je misterija – Vidak upucan pa zapaljen, a ovo muči čak i policiju

Ubistvo Vidaka Vujovića (23), mladića čije je telo pronađeno delimično spaljeno u šumi u okolini Podgorice i za kog mediji u Crnoj Gori pišu da se sam izjašnjavao kao pripadnik škaljarskog klana, po načinu na koje je izvršeno, moglo bi se kvalifikovati kao ubistvo sa potpisom organizovane kriminalne grupe. Iako još nije sa sigurnošću saopšteno da je likvidacija počinjena u nastavku rata škaljarskog i kavačkog klana, detalji zločina nesumnjivo podsećaju na još jedno ubistvo u nizu.

Telo mladića Vidaka Vujovića pronašao je meštanin 8. aprila prilikom obilaska svog imanja na izlazu iz Podgorice ka Cetinju, u selu Šteke i odmah pozvao policiju koja je na licu mesta pronašla delimično izgorelo telo sa vidljivim povredama, kao i čaure koje su se oko njega nalazile. Telo je bilo sakriveno pored slepe makadamske ulice, na nekih 200 metara od glavnog puta.

Pregledom tela ali i analizama koje su vršene, utvrđeno je da su u Vidaka ispaljena najmanje tri hica i da je njegovo telo potom zapaljeno. Izgorela mu je glava i gornji deo tela, tako da su članovi njegove porodice uspeli da ga identifikuju po velikim tetovažama na udovima. Vidak je nestao nekoliko dana ranije, a porodica je ispričala da nije prijavljivala njegov nestanak već su sami organizovali potragu.

Foto: Youtube Printscreen/ PRVA/Instagram

Sitni prestupnik, hvalio se članstvom u škaljarskom klanu

”Vijestima” je nezvanično rečeno da je Vujović u policijskim spisima evidentiran kao sitni prestupnik, koji je navodno samog sebe označavao članom škaljarskog kriminalnog klana. Jedan od izvora iz bezbednosnog sektora kazao je za isti portal da Vujović nije evidentiran kao pripadnik kriminalnih grupa, ali da će zbog brutalnosti likvidacije i to biti provereno tokom istrage.

Upravo sam način na koji je mladi “škaljarac” ubijen nesumnjivo podseća na ubistva čiji su potpis nosili kavački klan i škaljarski klan. 

Upravo sam način na koji je mladi “škaljarac” ubijen nesumnjivo podseća na ubistva čiji su potpis nosili kavački klan i škaljarski klan. 

Imajući u vidu da je Vidak nađen na prilično zabačenom mestu, pretpostavlja se da ga je do makadamskog puta u selu Šteke dovezao ubica ili više njih. Da li su ga na licu mesta tukli ili maltretirali, zasad nije poznato, ali sama činjenica da je u njega ispaljeno najmanje tri hitaca, govori o rešenosti ubice da “posao” do kraja završi.

Uz to, čak i detalj da je njegovo telo spaljeno, može ukazivati da se počinioci mogu tražiti u redovima suparničkog klana, posebno ako se u obzir uzme veliki broj ranije izvršenih pucanjava i likvidacija čiji je epilog uvek bio spaljivanje vozila, oružja, pa i tela. Ne treba zaboraviti da je glavni modus operandi kavačkog ogranka u Beogradu, grupe kojom su upravljali Veljko Belivuk i Marko Miljković, takođe bilo potpuno uništavanje tela ali i oružja i svih drugih predmeta korišćenih u likvidaciji ili prilikom izvršenja nekog drugog krivičnog dela.

Foto: Printscreen/TV Pink

Motiv

Iako policija još istražuje šta je motiv ove likvidacije, zahvaljujući čemu će biti jasnije pojedinosti celog slučaja, pojedini crnogorski mediji naveli su da se najverovatnije radi o novčanom dugu koji je mladić imao prema osobama iz kriminogene sredine. O kakvom novcu je reč i kako je dug napravljen, teško je reći u ovom trenutku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *