DA LI STE ZNALI? U doba korone najposećenija utakmica u Evropi odigrana je na stadionu u Srbiji koji je bio BEZ TRIBINA (FOTO)

 DA LI STE ZNALI? U doba korone najposećenija utakmica u Evropi odigrana je na stadionu u Srbiji koji je bio BEZ TRIBINA (FOTO)

Foto: RINA

Ariljci stajali po brežuljcima iznad terena, a sada su tu izgrađene nove tribine.

U teškoj 2020. godini kada je usled epidemije korona virusa bila zatvorena čitava Srbija, a svi sportski događaji ili su bili odloženi ili su se igrali bez publike samo je jedna fudbalaska utakmica u čitavoj Evropi tada imala nekoliko stotina gledalaca. Verni navijači okupili su se na brežuljcima iznad stadiona u Arilju kako bi gledali lokalni derbi, jer tribine nisu imali. Sada, dve godine kasnije to se i te kako promenilo pa će stadion čuven po ovom događaju konačno dobiti izgled kakav zaslužuje.

– Na tribine su Ariljci sportskog duha dugo čekali, a već sledeće godine biće spremne za korišćenje. Projekat je u završnoj fazi, treba da se urade zaštitne ograde i sedišta koja ćemo u toku naredne godine uspeti da isfinansiramo i da realizujemo i nadamo se da će tribine biti spremne za korišćenje, pune gledalaca i publike – rekao je Radiša Stefanović, zamenik predsednika opštine Arilje.

Foto: RINA

Kapacitet novoizgrađenih tribina biće nešto više od 1000 sedećih mesta, što je za uslove opštine Arilje, više nego dovoljno da bude popunjeno do poslednjeg mesta.

– Do skoro je tako bilo, Arilje ima fudbalski teren, organizuje fudbalske utakmice, međutim nije imalo tribine. Lokalna samouprava je u nekoliko navrata pokušavala da izgradi tribine, međutim tek u poslednje vreme smo uspeli smo uz podršku Ministarstva, državne uprave i lokalne samouprave, njihovo učešće od 9,6 miliona dinara, a mi smo kao lokalna samopurava izdvojili oko 19 miliona – dodao je Stefanović.

Foto: RINA

Infrastrukturni projekti koji će biti realizovani do kraja godine svakako će podići samu opštinu Arilje na viši nivo, pa i kada su u pitanju gradske tribina koje su umnogome nedostajale prvenstveno mladim Ariljcima.