“DA LI OVO HOĆEMO?” Seka Aleksić slomljena zbog maltretiranja devojčice Romkinje – ovako stala uz nju!

 “DA LI OVO HOĆEMO?” Seka Aleksić slomljena zbog maltretiranja devojčice Romkinje – ovako stala uz nju!

Foto: Youtube printscreen/ Blic TV

Nije mogla da ostane nema na ovakvu temu, te je ponudila pomoć koja će devojčici vratiti osmeh na lice.

Pevačica Svetlana Seka Aleksić, otkako se pojavila na domaćoj muzičkoj sceni, važila je za nekoga ko je inspiracija mnogima ali i nekoga ko se borio za jednakost i pravdu, svaki put kada bi na suprotno naišla.

Ovog puta je naišla na priču jedne devojčice, koja je na meti vršnjačkog nasilja, podrugljivih komentara i ismevanja od strane njenih školskih drugova i drugarica, te odlučila da na jedan od najdivnijih načina pomenutoj devojčici pruži podršku i čvrsto stane uz nju, ne bi li joj pokazala da treba na dostojanstven način, uzdignute glave, ponosno da nastavi koračanje kroz život.

Seka Aleksić
Foto: BlicTV

Na jednoj od najrasprostranjenijih socijalnih mreža, pojavila se objava na izvesnom nalogu, koji je podelio priču jedne devojčice, koja je kako smo pomenuli na početku ovog teksta, žrtva bulinga i iživljavanja od strane svojih vršnjaka.

– Devojčici su u školu doneli bakarnu žicu da bi je ismevali jer je Romkinja, u smislu vi skupljate bakar, pa evo da učestvujemo. Otac vozi kamion po Evropi, a majka drži cvećaru. Niko ne želi sa njom na maturu… I svi ćute! Tako učestvuju u nasilju. Je l’ ovo Srbija koju hoćemo? – glasila je objava, koja je zahvaljujući Seki Aleksić doprla do širokih narodnih masa i ovu temu, ponovo vratila na dnevni red.

– Evo ja ću sa njom na maturu. Gde je ta devojčica? – glasio je odgovor Seke Aleksić.

Seka Aleksić
Foto: Twitter printscreen/Istorija&gastronomija

Budući da je i sama majka, kao i da se oduvek borila protiv nepravde i diskriminacije, verujemo da su to bili samo neki od okidača koji su u njoj probudili želju da se zauzme za žrtvu vršnjačkog nasilja, samo zato što je Romkinja.

Pretpostavka je da će devojčici ovakav gest folk zvezde zaista značiti, ali sada se postavlja pitanje šta raditi sa svom ostalom decom koja su takođe žrtve vršnjačkog nasilja, ali i svakog drugog oblika uznemiravanja i zlostavljanja. Ovo je problem o kom treba razgovarati, ali ne samo to, već i pronaći adekvatno rešenje, kako bi se prevenirale sve nemile situacije koje su zadesile našu državu.