DA LI DESNA RUKA DŽONIJA SA VRAČARA OSTAJE IZA REŠETAKA? Danas je “dan D”, oglasili se iz suda

 DA LI DESNA RUKA DŽONIJA SA VRAČARA OSTAJE IZA REŠETAKA? Danas je “dan D”, oglasili se iz suda

Foto: MUP

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu danas bi trebalo da donese odluku o pritvoru za Luku Cerovića, koji se posle višegodišnjeg bekstva, u ponedeljak predao sudu.

Sudija će u roku od 48 sati od hapšenja salušati Cerovića o razlozima za određivanje pritvora, nakon čega će odlučiti da li će odluku o određivanju pritvora ostaviti na snazi ili će mu ukinuti pritvor, potvrdila jeportparol Višeg suda u Beogradu Tatjana Tešić.

Ceroviću je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva 23. januara 2020. godine i istim rešenjem je naređeno raspisivanje poternice za njim.

S obzirom da je to rešenje doneto bez saslušanja Cerovića, koji je bio u bekstvu, sudija za prethodni postupak će ga po zakonu saslušati o razlozima za određivanje pritvora.

Cerović je sa svojim advokatom došao u Palatu pravde i odmah je sproveden u pritvor Okružnog zatvora.

Za Cerovićem je na predlog Višeg javnog tužilaštva, sud raspisao poternicu.

Protiv njega je u toku istraga zbog sumnje da je podstrekavao na iznudu trojicu optuženih, kojima je juče počelo suđenje pred Višim sudom u Beogradu zbog pokušaja iznude.

Pošto je Cerović bio u bekstvu, prema njemu je taj postupak razdvojen.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Marko T. (23), Ivo B. (24) i Jovan B. (25) se terete da su od M.M. pokušali da silom i pretnjama iznude 15.000 evra u oktobru 2019. godine. Kako je precizirano u optužnici oni su M.M. 8. oktobra 2019. godine namamili da se nađe sa Markom T. ispred jednog restorana na Vračaru, zbog navodnog razgovora o proceduri za uvoz vozila, nakon čega su ga tukli rukama, nogama i replikom pištolja i zahtevali od njega novac.

Oni su uhapšeni dva dana kasnije, 10.oktobra 2019. godine.

Pročitaj još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *