DA LI ĆE SRBIJA BITI U KANDŽAMA LEDENIH DANA? RHMZ objavio detaljnu prognozu za CEO februar: Spremite se na OVO – evo kakvo nas vreme tek čeka

 DA LI ĆE SRBIJA BITI U KANDŽAMA LEDENIH DANA? RHMZ objavio detaljnu prognozu za CEO februar: Spremite se na OVO – evo kakvo nas vreme tek čeka

Objavljena je prognoza za ceo februar na sajtu RHMZ-a.

S obzirom na to da su 2022. godine temperature bile iznad proseka, svi se pitaju kako će izgledati februar 2023. i da li da očekujemo da Srbija bude u “kandžama ledenih dana” ili će ipak biti toplije nego što očekujemo.

Kako je objavio RHMZ srednja minimalna temperatura vazduha u februaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.5 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost februarske srednje minimalne temperature vazduha oko 2.3º stepena. Srednja maksimalna temperatura vazduha u februaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.8 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom februara biće oko 9.4 stepeni. Mesečna suma padavina tokom februara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 9 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini februarska suma padavina iznosiće oko 37 mm.

Takođe u februaru Beogradu nećemo imati onih žestokih minusa i ledenih dana, niti mnogo snežnih dana.