DA LI ĆE OVO DA NAM DA ODGOVOR NA PITANJE ZAŠTO JE UROŠ POBIO SILNU DECU? Tužilac otkrio najnovije detalje iz istrage

 DA LI ĆE OVO DA NAM DA ODGOVOR NA PITANJE ZAŠTO JE UROŠ POBIO SILNU DECU? Tužilac otkrio najnovije detalje iz istrage

Foto: MUP

Mladić Uroš Blažić (21) iz Mladenovca pre tačno mesec dana počinio je, kako se sumnja, nezapamćeni masakr u kom je pobio osam tinejdžera, a njih 14 ranio hicima iz “kalašnjikova”. Prema sopstvenom priznanju, “pucao je da zaplaši meštane dva sela kod Smedereva i Mladenovca, jer ga ogovaraju i omalovažavaju”.

Podsetimo, kobnog dana Uroš Blažić je iz kuće u Šepšinu uzeo “kalašnjikov” i prvo se kolima odvezao do Malog Orašja, gde se zaustavio kod spomenika i tu ubio pet mladića koji su bili okupljeni oko logorske vrate slaveći đurđevdanski uranak. Nakon toga, otišao je od centra Dubone i upucao brata i sestru i njihovog druga, dok je ostale okupljene povredio.

“UGASIO NAM JE KUĆE, DECU NAM JE POBIO” Potresna ispovest majke jedne od Uroševih žrtvi: Ležali su tamo krvavi, ranjeni i u mraku

ODAKLE UROŠU ORUŽJE KOJIM JE POČINIO MASAKR? Završena DNK i balistička veštačenja – čeka se samo ovo

ŠEST SATI PAKLA U KOLIMA SA MASOVNIM UBICOM Taksista do detalja opisao vožnju sa Blažićem – da se naježiš!

Brojni dokazi

Više javno tužilaštvo u Smederevu sprovodi istragu protiv Uroša Blažića, njegovog oca i ujaka, kod kog se osumnjičeni krio nakon krvavog pira.

– Pored saslušanja okrivljenih, naloženo je sprovođenje velikog broja veštačenja radi utvrđivanja i razjašnjavanja svih činjenica pod kojima su se desili tragični događaji na tri lokacije u kojima je okrivljeni Uroš Blažić lišio života osam osoba, a više njih pokušao da liši života, pucajući na njih iz vatrenog oružja, a nakon toga bežeći s lica mesta ušao u taksi, u kome se, pored vozača, nalazila i jedna putnica, prinudivši vozača pretnjom da će aktivirati bombu da ga preveze do mesta Vinjište kod Kragujevca, gle je potom uhapšen – rekao je za Kurir Ivan Konatar, viši javni tužilac u Smederevu.

Konatar je naveo i da su obavljeni DNK veštačenje bioloških tragova, kao i balistička i fizičko-hemijska veštačenja vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

Naloženo je i psihijatrijsko veštačenje Uroša Blažića, koje je povereno komisiji veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu i ubrzo očekujemo rezultate tog veštačenja, o kojima će javnost biti obaveštena – rekao je viši tužilac u Smederevu, pa nastavio:

– Uporedo, tužilaštvo je započelo i sa ispitivanjem svedoka – oštećenih i očevidaca, a biće ispitani i predstavnici porodica nastradalih. Tužilaštvo je do sada ispitalo 20 svedoka, među njima i nekoliko u svojstvu oštećenih, a ispitivanja se nastavljaju i naredne nedelje.

Poreklo oružja

– Tužilaštvo radi na utvrđivanju činjenica o poreklu oružja koje je Uroš Blažić koristio prilikom izvršenja krivičnih dela, kao i sveg ostalog oružja, municije, delova za oružje i eksplozivnih materija koji su pronađeni i kod njegovog oca i ujaka, i u tim smislu se već preduzimaju radnje – naveo je Konatar i dodao da je dosad urađen veliki posao, ali da će biti preduzet još veliki broj dokaznih radnji u cilju utvrđivanja bitnih činjenica u postupku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *