“ČUVAJTE SE MAJA 2023. GODINE!” Otac Predrag Popović proročki upozorio na tragedije: Zakukaše Srbi u nevolji, al’ se živog boga ne setiše (VIDEO)

 “ČUVAJTE SE MAJA 2023. GODINE!” Otac Predrag Popović proročki upozorio na tragedije: Zakukaše Srbi u nevolji, al’ se živog boga ne setiše (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/Oтац Предраг Поповић

– Nije ovo kraj nama ljudima… Biće nepogoda, čuvajte se maja 2023. Eto vam sad proročanstvo. Svašta će da se dešava. Sad imate o čemu da pričate i da se nadate, pa vi vidite šta će da se desi. To su neke stvari, elementarne nepogode i ono što nas bog opominje.

Ove proročke reči je još 24. septembra prošle godine, pre više od osam meseci, u svojoj besedi izrekao otac Predrag Popović, jerej Srpske pravoslavne crkve.

I ne samo to: on je tom prilikom citirao Svetog Nikolaja Žičkog, koga SPC praznuje baš 3. maja, na dan kada se desio stravičan pokolj u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu!

KUKAJU SVI NA SVAKOG

– Da krenemo od reči Svetog vladike Nikolaja Velimirovića: “Zakukaše Srbi u nevolji, al’ se živog boga ne setiše niti boga nit svojijeh greha.” Samo to da krenemo da analiziramo, ima da se bavimo mesecima analizom toga: “Zakukaše Srbi u nevolji”, kukala nam majka do sada mnogo puta! Svi kukaju, cela država nam kuka, jedni za druge, drugi za treće, treći za jedne, jedni na druge, sami na sebe, na decu, deca na roditelje, svi na državu, država na narod, narod na Crkvu, Crkva na narod, ja ne znam da li ima neko da ne kuka na nekog. Iskreno, ne znam. Postali smo jedna šuma kukavica i samo se kuka – rekao je tada u svom predavanju otac Predrag.

Iako gotovo svakodnevno na društvenim mrežama deli svoje besede, ova je izazvala buru na društvenim mrežama tek posle dva masakra, u Beogradu i Mladenovcu, kada je ubijeno 17, a ranjeno više od 20 dece i mladih.

Miloš Stojković, teolog, kaže da su sveštenici ti koji najbolje poznaju svoj narod, pa tako neke stvari mogu da predvide.

– Sveštenici su pastiri božji, a ne službenici. Oni su ti koji upravljaju svojim stadom, tačnije parohijama, koje čine ljudi, građani, žitelji. Sveštenici, kakve god priče išle, ti su koji su uvek uz svoj narod. Tu su da čuju sve nedaće, boli i muke ljudi, što i jeste njihova uloga i uloga crkve. Vođeni upravo tim iskustvom i duhovnim pogledom na život, oni mogu predvideti neke stvari i događaje – objašnjava Stojković i dodaje:

– Zaista bih od srca preporučio svima da prate besede oca Predraga Popovića i, ono što je još važnije, da ih primenjuju jer ćemo tada, siguran sam, biti na pravom putu i sprečiti neke od nevolja koje dolaze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *