CRNOGORSKI BISER JOŠ UVEK U PLAMENU: Ne smiruje se požar iznad Perasta, dim se oseća u Dobroti i Kotoru (FOTO/VIDEO)

 CRNOGORSKI BISER JOŠ UVEK U PLAMENU: Ne smiruje se požar iznad Perasta, dim se oseća u Dobroti i Kotoru (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Požar iznad Perasta koji je izbio pre dve noći, a pretpostavlja se da je izazvan udarima groma, i dalje bukti.

Situaciju dodatno otežava severni vetar, a dim se oseća i u Dobroti i Kotoru.

Ministarstvo odbrane Crne Gore saopštilo je da su vazduhoplovci Vojske Crne Gore danas u Boki Kotorskoj, uz pomoć dva helikoptera, punih devet sati gasili požar.

U akciji gašenja u okolini Morinja, kako navode, izbačeno je oko 80 tona vode.

Foto: Privatna arhiva

– Kao i kada je gašeno na Njivicama, voda je uzimana iz bazena postavljenog na fudbalskom stadionu u Igalu – navodi se na Tviter profilu Ministarstva odbrane Crne Gore.

Zamenik komandira Službe zaštite i spašavanja Eduard Kovačić kazao je da je kompletno ljudstvo na terenu. Dodao je da su na terenu i vatrogasci DVD “Bogoljub Brezić” iz Perasta. Kazao je i da objekti nisu ugroženi.

– Kompletno ljudstvo je angažovano, a na terenu smo sa deset vatrogasnih vozila. Situacija može samo biti gora ukoliko krene da duva bura. Bićemo na terenu čitave noći i nećemo dozvoliti da se vatra spusti do kuća – kazao je zamenik komandira Službe zaštite i spašavanja Eduard Kovačić.

– Vode imamo dovoljno i spremno ćemo dočekati vatru, ukoliko bi se eventualno spustila bliže gornjem putu – rekao je zamenik komandira kotorske Službe zaštite i spašavanja. Kovačić je objasnio da se vatra primakla saobraćajnici iznad Perasta na udaljenosti od oko 150 metara.

BONUS VIDEO: Brutalna tuča na auto-putu u Crnoj Gori