CRNI FEBRUAR! JEZIV NIZ PORODIČNOG NASILJA POTRESAO SRBIJU: Sin izbo roditelje, policajac ubio suprugu, majku zlostavljao dva dana, krvnički tukli žene

 CRNI FEBRUAR! JEZIV NIZ PORODIČNOG NASILJA POTRESAO SRBIJU: Sin izbo roditelje, policajac ubio suprugu, majku zlostavljao dva dana, krvnički tukli žene

Foto: Srbija Danas

Osumnjičeni (26) juče je nasrunuo nožem na svoje rodtilje i izbo ih u njihovoj porodičnoj kući u beogradskom naselju Surčin. Policajac (28) preksinoć je u Grockoj ubio suprugu (20), a potom presudio sebi. Osumnjičeni (59) je u Zemun Polju dva dana zlostavljao svoju majku (86). Osumnjičeni (49) uhapšen je zbog sumnje da je zlostavljao i pretio ubistvom svojoj supruzi (46) u ulici Aleksinačkih rudara u Novom Beogradu.

Ovo su samo neki od slučajeva nasilja u porodici i tragedija koji su se u prethodna dva dana dogodili u Beogradu. Slučajevi porodičnog nasilja od početka februara, inače, nižu se kao na traci i čini se kao da ih je više nego ikada ranije. 

Crni talas počeo je kad je 1. februara uhapšen ugledni hirurg za rekonstrutivnu i plastičnu hirurgiju sa Vojnomedicinske akademije u Beogradu, (48), posle dojave policiji da je u svom stanu u Zemunu krvnički pretukao suprugu (42).

On je gotovo mesec dana ženu tukao i zlostavljao, jer je sumnjao da ga ona vara sa nekim iz Ministarstva odbrane, gde je zaposlena. Slučaj su prijavile komšije, koje su, po onome što se čulo iz njihovog doma, naslutile da je u pitanju teško nasilje. Ona je zbog vidljivih povreda odvedena na pregled u zemunsku bolnicu, gde je konstatovano da su joj polomljena četiri rebra i da ima mnogobrojne hematome po telu.

On je suprugu navodno vređao, čupao za kosu, davio kablom, šutirao, udarao i čak urinirao po njoj. Posle saslušanja na kome se branio ćutanjem, određen mu je jednomesečni pritvor.

Pretukao ženu i decu

Istog dana uhapšen je i osumnjičeni (32) iz Mladenovca nakon što je pretukao svoju suprugu (42), a potom i decu od samo 8 i 9 godina. Osumnjičen je za nasilje u porodici. 

Policija iz Surčina uhapsila je 3. februara osumnjičenog (57) zbog nasilja u porodici. On se sumnjiči da je u  stanu u ulici Braće Stupar u Jakovu posle svađe napao svoju suprugu (55). On je na nju fizički nasrnuo pijan i udario je više puta u glavu. Uhapšen je i protiv njega je podneta krivična prijava zbog nasilja u porodici.

Novi slučaj porodičnog nasilja dogodio se u subotu, 4. februara u Vojvođanskoj ulici u Surčinu, gde je muškarac  (51) pretukao svoju bivšu suprugu (27). On je bivšoj supruzi zadao više udaraca po glavi, a posle je davio rukama i pobegao je pre dolaska policije. Kasnije je priveden, a ženi su konstatovane lakše povrede.

Ubio je kad je došla po stvari

Posle tih prvih dana februara usledilo je prividno zatišje, koje je prekinuto sinoć kada je stigla vest o porodičnoj tragediji u Grockoj. Policajac hicima iz pištolja ubio je svoju suprugu u izjnajmljenom stanu u Grockoj, a potom je presudio sebi. Ona se, još pre dve nedelje, vratila u roditeljski dom, a juče je otišla po drugi deo svojih stvari i da se lepo pozdravi sa njim. Usledio je, međutim, zločin.

– Oni su se venčali početkom prošle godine i nikada, makar koliko smo mi znali, nije bilo nekih većih svađa. I on i ona su iz Grocke, obe njihove porodice su divne, a sada su obe zavijene u crno. Tuga šta se dogodilo, dvoje tako mladih ljudi, da tako skonča, žalosno – ispričala je sinoć novinarima komšinica koja radi u obližnjem frizerskom salonu.

Majka ubijene devojke, u međuvremenu, kako je ispričala novinarima, kontaktirala je porodicu policajca.

– Kontaktirala sam ja njih da im javim šta je skot uradio. Nisu se udostojili da izjave saučešće – rekla je neutešna majka.

Pijan davio suprugu, gubila svest

Osumnjičeni (49) uhapšen je zbog sumnje da je pijan zlostavljao i pretio ubistvom svojoj supruzi (46) u ulici Aleksinačkih rudara u Novom Beogradu.

Incident se dogodio u njhivom domu u Ulici Aleksinačkih rudara na Novom Beogradu, a osumnjičeni je posle verbalne rasprave, ženu fizički napadao i udarao, a posle pretnje ubistvom davio je rukama i to u prisustvu maloletnog deteta (14).

Sve je kulminiralo kada je osumnjičeni počeo da stiska ruke supruge i da je guši dok je ležala na krevetu, kako komšije ne bi čule zvuke nasilja i zapomaganje. Tom prilikom, ona je gubila svest. Nenad je pretio da će je ubiti, ako nešto prijavi policiji. Žena je više puta pokušala da izađe iz stana, ali je on sprečio.

Policiju je pozvao maloletni sin para. Patrola je odmah izašla na lice mesta, a osumnjičeni je doveden policijsku stanicu Novi Beograd, gde je utvrđeno da ima 2.24 promila alkohola u organizmu. Osumnjičeni je već osuđivan uslovno za nasilje u porodici.

Majku zlostavljao dva dana

Muškarac (59) uhapšen je prekjuče u Zemun polju zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici. On je, prema neznaničnim informacijama, došao u stan svoje majke (86) u Ulici Andrije Habuše u Zemun polju i dva dana je maltretirao.

Osumnjičeni je majku psihički zlostavljao i vređao, a potom je i fizički na nju nasrnuo. Više puta je navodno udarao rukama po licu i telu. Kod žene su konstatovane lakše telesne povrede, a osumnjičenog su uhapsili pripadnici Policijske stanice Zemun.

Izbo roditelje, pa pružao otpor policiji

Osumnjičeni (26) pokušao je juče da ubije svoju majku  (52) i oca (55) u njihovoj porodičnoj kući u ulici Mome Kapora u Surčinu. On je nožem napao i više puta ubo majku i oca. Majka je ubodena dva ili tri puta u vrat, a otac u grudni koš.

Osumnjičeni je prilikom hapšenja pokušao da pobegne, bio je agresivan i pružao je otpor, ali je policija uspela da ga savlada na obližnjem autobuskom stajalištu.

Tragovi krvi bili su na stepenicama kuće u kojoj se sve odigralo, kao i po celoj ulici. Osumnjičeni je sav bio krvav, a izbodena žena je klečala i držala se za vrat i dozivala pomoć, rekle su komšije.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, saopštila je policija.