CRNA TAČKA SMRTI! Ovo je koštalo života četvoricu mladića iz Užica – nesreća ceo grad zavila u crno (FOTO)

 CRNA TAČKA SMRTI! Ovo je koštalo života četvoricu mladića iz Užica – nesreća ceo grad zavila u crno (FOTO)

Foto: Informer, Društvene mreže

U ranim jutarnjim satima, u BMW džipu koji se prevrnuo na putu, poginuli su Vladimir Milošević (27), Uroš Drčelić (22), Stefan Džavović (21) i Nikola Daničić (19), sva četvorica iz Užica, koji su posle noćnog provoda krenuli u pravcu Zlatibora.

Prethodno je džip, kojim je upravljao Milošević, iz desne kolovozne trake, preko srednje, prešao u levu i udario u betonske odbojnike, posle čeka je nastavio da se kreće ivicom puta. Posle par desetina metara džip se vratio u desnu traku i zakucao u bankinu pored puta, a zatim se i prevrnuo. Trojica mladića izbubila su život na licu mesta, dok je četvrti podlegao povredama u užičkoj bolnici.

Veštačenje uzroka nesreće pokazalo je da je najmanja moguća brzina kojom se džip kretao bila 142 kilometra na sat. Veštak saobraćajne struke našao je i da bi tragedija bila izbegnuta da je brzina vozila bila do 110 kilometara na sat, piše Blic.

Trenutak kada se džip smrti prevrnuo videli su jedan taksista i vozač autobusa koji su se zatekli na tom delu magistrale.

Nekoliko dana posle nesreće, nedaleko od mesta pogobije četvorice mladića, osvanuo je mural sa njihovim porterima i pitanjem “Zašto?”

Crna tačka

Smrskani džip prebačen je na tehnički pregled, neki očevici ispričali su da je u trenutku udesa na tom delu puta bilo magle, da je kolovoz bio mokar.

Foto: Informer

– Za sada se ne zna koliko brzo se kretao džip. Ovo mesto je svojevrsna crna tačka na putu Užice-Zlatibor, na samo nekoliko stotina metara nalaze se spomenici trojici ili četvorici vozača koji su baš ovde stradali prethodnih godina – kaže izvor:

– Ne zna se ni gde su mladići u ranu zoru išli, da li su krenuli da se provozaju ili su hteli da popiju piće na Zlatiboru. Neki od njih su pre udesa viđeni po užičkim kafanama i diskotekama, o čemu svedoče i snimci na njihovim Instagram profilima na kojima se vidi da su se Stefan, Vladimir i Uroš provodili zajedno. Ironijom sudbine, poslednja pesma koju su objavili je tehno hit “Ples sa đavolom” – priča sagovornik.

Ko su poginuli?

Stradali Vladimir, kažu Užičani, radio je kao vozač kamiona u Sloveniji.

– Kad god je tamo imao pauzu, dolazio bi u Užice. Koliko znam, iz Slovenije je došao u subotu, dan pred nesreću, planirao da ostane nekoliko dana, da se odmori. Radan, vredan, dobar mladić – kaže jedan od komšija porodice Milošević iz naselja u centru Užica.

Najmlađi, Nikola Daničić, samo što je završio četvrti razred srednje škole, Uroš Drčelić radio je u pogonu jedne ovdašnje fabrike nameštaja.

Urošu su na kilometar od tog mesta, navodno, pre 20 godina poginuli baba i deda – kažu Užičani.

O Stefanu Džavoviću meštani imaju samo reči hvale.

– Stefan je radio u jednoj pekari u Užicu, sjajan momak, vredan, spreman, dobro dete… Ne može čovek da zamisli da ga više nema, da ga više nećemo videti – kaže jedan od prijatelja porodice.

Odlukom gradonačelnice Jelene Raković Radivojević, ponedeljak, 12. septembar, proglašen za dan žalosti u Užicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *