ĆERKAMA SVOJE PARTNERKE ZAVLAČIO RUKE U DONJI VEŠ! Sve otkriveno kad se devojčica požalila ocu

 ĆERKAMA SVOJE PARTNERKE ZAVLAČIO RUKE U DONJI VEŠ! Sve otkriveno kad se devojčica požalila ocu

Foto: Profimedia

Zbog tri krivična dela polne zloupotrebe deteta mlađeg od 15 godina te po jedno krivično delo polnog zlostavljanja i polnog uznemiravanja, na Županijskom sudu u Zagrebu nepravosnažno je osuđen na četiri i po godine 55-godišnji V.S.

U kaznu zatvora biće mu uračunato vreme provedeno u pritvoru od 18. februara do 2. avgusta 2021., a sud mu je naložio i plaćanje 1.000 kuna sudskih troškova. Sve navode optužnice V.S. je porekao tvrdeći, između ostalog, da ga je otac devojčica prijavio iz osvete.

Optuženi, inače vozač po zanimanju, u inkriminiranom periodu tokom 2019. i 2020. bio je nevenčani partner žene čije je dve ćerkice rođene 2006. i 2008. godine u njenoj kući u okolini Zagreba zlostavljao. Prema optužnici, činio je to dok su devojčice, koje inače žive s ocem nakon raspada bračne zajednice, dolazile kod majke na boravak i druženje. To je iskorišćavao osumnjičeni V.S. itekako svestan dobi tih devojčica.

Stariju je u nekoliko navrata dirao po grudima, skidao joj grudnjak, zavlačio ruku u gaćice i pokušavao je da je ljubi. Činio je to i tokom jednodnevnog izleta u Novi Vinodolski kada je jednoj od devojčica prišao s leđa dok je bila u moru te ju dirao po intimnim delovima, ispod kupaćeg kostima. Mlađu je devojčicu, pak, jednom prilikom dok je ležala na kauču dirao po telu pa se izmicala, a kako je pokušavao da ponovi to isto i u kuhinji, ona je pobegla napolje.

Za nemile događaje institucije su dsaznale kada se starija odlučila da požali ocu, pa baki, a onda se poverila i razrednoj. U slučaj se umešao odmah Centar za socijalni rad, a odmah potom i policija.

– Odbrana optuženog da nije kriv nije prihvaćena jer je suprotna iskazima oštećene dece. Nije utvrđen niti jedan razlog zašto bi devojčice lažno teretile optuženog – objasnila je kratko presudu sutkinja Županijskog suda.

Kao olakšavajuće okolnosti prilikom odmeravanja visine kazne sud mu je uzeo u obzir njegovu raniju neosuđivanost i činjenicu da ima zdravstvenih tegoba. Otežavajuće mu je, pak, bilo to što je duže od dve godine seksualno zlostavljao ćerkice svoje tadašnje partnerke, a koje zbog svog odnosa s majkom, nisu bile zaštićene. Takođe, sud je otežavajuće ocenio i činjenicu što je starija žrtva nakon svega završila u psihološkom tretmanu u kojem je i dan danas.

Izvor: Jutarnji.hr