CEO URGENTNI CENTAR JE NA NOGAMA! Lekari se nadaju da će devojčica povređena u udesu preživeti: Oko nje su najbolji lekari, pojedini su ostali duže na poslu

 CEO URGENTNI CENTAR JE NA NOGAMA! Lekari se nadaju da će devojčica povređena u udesu preživeti: Oko nje su najbolji lekari, pojedini su ostali duže na poslu

Foto: Društvene mreže

U vozilu “ševrolet spark” su se, osim devojčica, koje su sedele na zadnjem sedištu, nalazili i njihovi baka (66) i deda (65), sa kojima su krenuli na put.

Nakon saznanja da se jutros u 8 časova dogodila stravična saobraćajna nesreća na putu Užice-Zlatibor, u kojem su dve devojčice teško povređene, kako se saznaje od izvora upoznatog sa slučajem, svi lekari su odmah priskočili u pomoć. Nažalost, po prijemu u bolnicu, mlađa devojčica je podlegla povredama, dok su baba i deda, poginuli na licu mesta.

Kako se saznaje, povređenom detetu koje je preživelo pružena je najbolja moguća zdravstvena nega, i bukvalno je ceo Urgentni centar na nogama.

– Devojčice su primljene u bolnicu bez svesti. Nažalost, mlađoj devojčici uz sve napore lekara, nije bilo pomoći. Trenutno, veliki broj stručnih lica brine o starijoj sestri, pružena joj je najbolja nega i odrađeni su svi potrebni zahvati – navodi izvor upoznat sa slučajem i dodaje:

– Pojedini doktori su ostali duže na poslu, dok su drugi došli i van svoje smene kako bi dali sve od sebe i spasili teško povređeno dete. Oko nje su najbolji lekari, očekuju se dodatni pregledi, a potom i oporavak devojčice.

Podsetimo, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Užice – Zlatibor, na Ložioničkom mostu u Užicu, jutros oko 8 časova nastradali su deka (65) i baka (66) iz Beograda, dok su dve devojčice, njihove unuke od 11 i 9 godina sa teškim povredama primljene u užičku bolnicu. Uprkos naporima lekara po prijemu u bolnicu život je izgubila devetogodišnja devojčica.

Do tragedije je došlo oko osam časova ujutru kada je, kako se sumnja, deka koji se nalazio na mestu vozača, pokušao da pretekne kolonu na mostu i direktno se sudario sa kamionom-cisternom.