CENA AVIONSKE KARTE OD MOSKVE DO BEOGRADA 11.500 EVRA! Ludilo nakon Putinovog ukaza o mobilizaciji, opšta bežanija iz Rusije (FOTO)

 CENA AVIONSKE KARTE OD MOSKVE DO BEOGRADA 11.500 EVRA! Ludilo nakon Putinovog ukaza o mobilizaciji, opšta bežanija iz Rusije (FOTO)

Foto Srbija Danas/Shutterstock

Karte na letovima iz Rusije brzo su se rasprodale nakon što je predsednik Vladimir Putin potpisao ukaz o delimičnoj mobilizaciji 300.000 rezervista, prenosi Rojters.

Cene karata za let u jednom pravcu iz Moskve ka Beogradu, sudeći prema sajtovima na kojima se mogu rezervisati i kupiti karte, dostižu rekordne cene.

Prema guglovom servisu “Google Flights” za nedelju 25. septembar cena karte u jednom pravcu na realiciji Moskva – Beograd sa jednim presedanjem, košta neverovatnih 1.351.861 dinara (11.524 evra), dok se za današnji let sa dva presedanja mora izdvojiti 400.492 dinara, odnosno 3.414 evra.

Foto: Printscreen/Google Flights

Većina letova Air Serbia na relaciji Moskva – Beograd je rasprodata. Prema podacima na sajtu travel.mediaalpha prvi slobodni termini su 25 i 26. septembar, a zatim 9. oktobar. Cene za povratne letove se kreću 160 i 230 hiljada dinara. 

Foto: Printscreen/Google Flights

Ruska državna avio-kompanija Aeroflot nema više letova za Istanbul u Turskoj iz Moskve u naredna tri dana, navodi se na njenom sajtu. Letovi Aeroflota za Jerevan, u Jermeniji, iz glavnog grada Rusije takođe su rasprodati do vikenda, navodi se na njihovom sajtu.

Ruska platforma za pretragu putovanja Aviasales, koja je je najpopularniji veb-sajt u Rusiji za kupovinu avionskih karata, pokazuje da karte za letove koji poleću za Istanbul, Jerevan i Beograd za sredu više nisu dostupne, navodi se na njenom sajtu.

Podsetimo, portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbio je da odgovori na pitanja novinara o eventualnom zatvaranju ruskih granica kako bi se sprečilo bekstvo vojno sposobnih osoba nakon što je objavljena delimična mobilizacija za potrebe rata u Ukrajini.

On je rekao da će ruska vlada “vrlo brzo” objaviti koje će kategorije građana biti izuzete od mobilizacije rezervista s vojnim iskustvom za služenje u Ukrajini.