“CELO SELO SE UTIŠALO, VELIKA TUGA” Detalji jezive tragedije kod Lučana: Javio majci da dolazi, pa poginuo

 “CELO SELO SE UTIŠALO, VELIKA TUGA” Detalji jezive tragedije kod Lučana: Javio majci da dolazi, pa poginuo

Foto: Srbija Danas

– Bio je momak za primer. Celo selo se utišalo, velika tuga – drhtavim glasom kroz suze priča meštanin Lučana koji otkriva detalje stravične saobraćajne nesreće koja se dogodila juče oko 9 sati i u kojoj je nastradao mladić (19).

Mladić je nastradao nakon preticanja “golfa”, kada je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u kamion koji je se nalazio van puta. On u trenutku nesreće nije imao sigurnosni pojas ali je imao je probnu vozačku dozvolu kao i vozač “golfa” (19).

Kako se saznaje, ova dva mladića bili su jako bliski drugari, te su to veče proveli zajedno u vikendici kod mesta Vica kod Lučana.

– Bili su u vikendici do kasno, a pošto su obojica imali probnu dozvolu nisu želeli da krše zakon i voze posle 23 sati. Dogovorili su se da prespavaju i ujutru krenu ka kući. Mladića je majka pozvala da vidi kada dolazi, pričali su par minuta i on je seo u kola i krenuo. Pola sata nakon toga žena je primila tužnu vest – priča prijatelj porodice upoznat sa slučajem.

Kako meštani sela Krstac, odakle je i poginuli mladić pričaju, pogunuli mladić je oduvek imao ljubav prema automobilima.

– Obožavao je kola i sve vezano za njih. To im je bila kao porodična tradicija. Njegov otac, stric i deda bili su vozači po zanimanju. Majka mu radi u privatnoj agenciji. Jedna sasvim normalna porodica. Imaju i mlađeg sina – priča  komšija porodice nastradalog mladića i dodaje:

– Jedno divno dete. Vaspitan, dobar, pametan. Eto šta je sudbina…