“ČAK I DA JE OVAKO, NEMA OPRAVDANJA” Razapinju majku koja je nesavesno ostavila bebu – žena uopšte nije iz tog kraja?

 “ČAK I DA JE OVAKO, NEMA OPRAVDANJA” Razapinju majku koja je nesavesno ostavila bebu – žena uopšte nije iz tog kraja?

Foto: Profimedia

Policija čeka rezultate obdukcije i češlja mesto, kao i sve žene koje su imale prijavljene trudnoću u tom kraju i okolini.

Stravičan slučaj iz Zagorja, kada je u snegu pronađena mrtva beba, zgrozio je ceo region. Dojavu da se telo deteta nalazi u snegu nekoliko metara od puta policajci su dobili u nedelju oko podneva, a još uvek se čekaju rezultati obdukcije koji bi trebalo da pokažu kada i kako je beba preminula.

Policija još uvek pokušava da utvrdi ko je i kada telo tek rođene bebe ostavio pored puta u blizini zaseoka Hlevnice smeštenog u Opštini Đurmanec, desetak kilometara severozapadno od Krapine.

Dok se čekaju rezultati obdukcije, istražitelji pokušavaju svim snagama da dođu do identiteta detetove majke između ostalog i kroz “češljanje” svih žena koje su imale prijavljene trudnoću u tom kraju i okolini.

Načelnik Đurmanca, Damir Belošević, izrazio je žaljenje zbog događaja i istakao kako se nada da će majka što pre biti pronađena, ali i da nikoga ne treba “razapinjati” u medijima dok se ne utvrde sve okolnosti koje su dovele do ovog dela.

Meštani Hlevnice s druge strane složni su u tome da za takav čin nema opravdanja, pa čak i da je beba rođena mrtva. Oni su kazali kako, koliko je njima poznato, u mestu nije bilo žena koje su u drugom stanju, zbog čega postoji šansa da majka uopše nije iz tog kraja, nego da je možda došla čak i iz Slovenije.