“ČAK I AKO PODMORNICA ISPLIVA, SVI ĆE SE UGUŠITI NA POVRŠINI” Najnovije prognoze otkrivaju kobni završetak – vreme uveliko ističe

 “ČAK I AKO PODMORNICA ISPLIVA, SVI ĆE SE UGUŠITI NA POVRŠINI” Najnovije prognoze otkrivaju kobni završetak – vreme uveliko ističe

Foto: Shutterstock/OceanGate Expeditions via AP, File/Printcreen/Felix Kunze (HONS)

Istražitelji strahuju da će se potraga za pet članova posade loše završiti čak iako spasioci uspeju da nađu nestalu podmornicu i izvuku je na površinu.

Jedan od upućenih u spasilačku misiju naveo je za “Dejli mejl” da vreme ističe polako, a nade za pronalazak preživelih su sve manje. 

– Čak i da uspeju da automatski izvuku brod na površinu, postoji velika bojazan da će se i u tom slučaju putnici koji su zarobljeni unutra ugušiti. Ekipa od pet ljudi bi i dalje u narednim satima mogla da se uguši jer oni fizički ne mogu da otvore podmornicu iznutra – kazao je taj izvor. 

On je to kazao dok brige postaju sve veće budući da je zarobljenim ljudima ostalo zaliha kiseonika za manje od 40 sati. Inače, jutros je objavljeno kako je posada koja je tragala za nestalom podmornicom “Titan” čula zvukove udaranja svakih 30 minuta u utorak. Četiri sata kasnije, nakon što su dodatni sonarni uređaji bili raspoređeni, lupanje se i dalje čulo, prema internom vladinom memorandumu o potrazi.

Misija spasavanja za nestalom ekipom od pet osoba, među kojima je i direktor “Okean gejta” Stokton Raš, jeste najdublja spasilačka misija ikad.