ČAČANKA NAPRAVILA KOBNU GREŠKU: Oglasili se iz bolnice nakon što je žena PREMINULA OD UJEDA STRŠLJENA

 ČAČANKA NAPRAVILA KOBNU GREŠKU: Oglasili se iz bolnice nakon što je žena PREMINULA OD UJEDA STRŠLJENA

Foto: Srbija Danas/Milana Pavković/Shutterstock

Pedesetsedmogodišnja žena iz okoline Čačka preminula je juče od posledica ujeda stršljena.

Prema saznanjima medija ženi je stršljen leteo oko glave, dok je ona pokušala da otera mašući krpom. Nakon što ga je oborila na pod, pokušala je da ga zgnječi krpom, umesto da ga zgazo nogom, kada je i zadobila ujed. 

Sve se odigralo oko 19 časova, a kako se saznanje, odmah je nastupilo gušenje, nakon čega je prevezena u Opštu bolnicu u Čačku. 

Povodom tragedije, oglasili su se i lekari iz Opšte bolnice u Čačku. 

– Pacijentkinja koja je dovezena na prijemu, bila je bez svesti, pulsa i disanja. Kako navode iz službe Hitne pomoći i na njihovom prijemu pacijentkinja je bila bez svesti pulsa i disanja. U toku transporta preduzete su sve mere oživljavanja. Na urgentnom odeljenju je nastavljena kardiopulmonalna cerebralna reanimacija ali je nazažost posle svih preduzetih mera pacijentkinja preminula – izjavila je dr Marija Stranjanac, PR Opšte bolnice u Čačku, prenosi Kurir.

Lekari upozoravaju da ujed stršljena ima veoma visok reakcijski impuls, zbog čega je neophodna hitna i brza intervencija. Osobe koje imaju utvrđen rizik od dobijanja alergijskih reakcija bilo koje vrste, uvek kod sebe moraju imati propisan lek, a najčešće je to neki iz grupe antihistaminika, kažu lekari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *