ČAČAK ZAVIJEN U CRNO! “Taj dan je bila ćutljiva, dopisivala se sa nekim” Poznanici maloletnice otkrili nove detalje

 ČAČAK ZAVIJEN U CRNO! “Taj dan je bila ćutljiva, dopisivala se sa nekim” Poznanici maloletnice otkrili nove detalje

Foto: SrbijaDanas/Saša Džambić/Shutterstock

Sedamnaestogodišnja devojčica iz Kačulica kod Čačka, koja je pre nekoliko dana okončala život skokom sa zgrade, je bila pravi anđeo, pričaju komšije i prijatelji.

Niko od njih ne može da nasluti šta je nateralo na taj tragičan čin.

– Poznajem celu porodicu. To su divni ljudi. Radni, prepošteni, ma nemam reči – objašnjava sagovornik blizak porodici.

Prema njegovim rečima njen otac se bavi molerajem, a u tome mu pomaže i deda.

– Ne mogu da verujem šta se dogodilo. Ona je pohađala Gimnaziju u Čačku, bila jedan od najboljih đaka te generacije. Nedavno su bili na ekskurziji. Deca pričaju da je bila raspoložena, te da su se lepo proveli – kroz suze objašnjava sagovornik.

Kako kaže, ono što je čudno, poslednjih dana je bilo primetno njeno neraspoloženje. Kako bi stigla od kuće do autobuske stanice ova divna devojka je pešačila tri kilometra.

– Tog kobnog dana ju je povezao komšija do autobuske stanice u Mršincima. Delovala je da ima neki stres, ali čovek nije mogao ni da nasluti šta će se dogoditi. Pomislio je da možda dete treba da odgovara neki predmet, pa nije spremno. Uglavnom, sve vreme se dopisivala sa nekim i bila ćutljiva – objašnjava sagovornik.

Prema njegovim rečima, da je čovek mogao da zna šta se krije iza toga iz momenta bi je vratio kući. Ostavio je da čeka gradski autobus i otišao svojim poslom, dodaje on. Njeni drugari kažu da tog dana nije izašla ispred škole, već na stajališu kod Mašinsko-saobraćajne škole Čačak.

– Nama je autobuska ispred škole, bilo nam je čudno. Mislili smo da ima nešto da završi iako smo kasnili u školu. Đački autobus pa ide sporo. Šokirani smo saznanjem da je nema. Nismo se intenzivno družili, ali smo se dok putujemo razmenjivali pozdrave, pričali o obavezama. Istina, nismo se posećivali – kažu saputnici nesrećne devojčice.

Prema nezvaničnim saznanjima porodica je izrazila sumnju da sedamnaestogodišnjakinja nije svojevoljno skočila. Međutim, obdukcioni nalaz je pokazao da je u pitanju nenasilna smrt.

– Otac, majka, brat, baka i deka su skrhani od bola. Ne mogu da veruju da nema njihove mezimice. Ne znam kako će izdržati tragediju koja ih je zadesila – objašnjava drugi komšija ove porodice za koju, takođe, ima samo reči hvale.

Prema njegovim rečima, otac sedamnaestogodišnjakinje, koji je mlad čovek i rano se oženio, je često znao da kaže u šali – sa njom nemam nikakvih problema, a sin će, pošto je mlađi, praviti nestašluke.

– To je jedna patrijahalna familija. Ljudi su se doselili, ako se ne varam, iz Sjenice. Mislim da je njen pradeda došao u Kačulice. Radnici, dobre duše, svakome bi pomogli u nevolji. Njena majka je vanserijski dobra žena. Radna, vredna, neka joj bog da snage, kao i svim njenima, a i nama da izdržimo ovu tugu koja nas je snašla – zaključio je sagovornik.

Direktor Osnovne škole “Branislav Petrović”, Lazar Čikiriz kaže da su potrešeni, jer je ona do pre tri godine pohađala tu “kuću znanja”.

– Sara M. je bila đak generacije u Slatini. Predobro dete. Učestvovala je u svim programima, nizala nagrade na takmičenjima. Kada god smo imali priredbe ona ih je organizovala i vodila programe. Naš kolektiv je zatečen, pretužni smo svi – kaže Čikiriz.

Dodaje da njen brat pohađa osmi razred te škole.

– Ovo je veliki bol za sve nas, a o njenoj porodici da ne govorim – zaključio je Čikiriz napominjući da je i u Gimnaziji, prema informacijama koje ima, briljirala u znanju.

Inače, vreme sahrane ove divne devojke još nije objavljeno, a biće ispraćena u “večnu kuću” na kačuličkom groblju.

Pročitaj još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *