BURNO NA SUĐENJU VELJI NEVOLJI Belivuk mahao rukama, klatio se pa pomenuo ime posle kog je nastao HAOS

 BURNO NA SUĐENJU VELJI NEVOLJI Belivuk mahao rukama, klatio se pa pomenuo ime posle kog je nastao HAOS

Foto: MN Press

Veljko Belivuk juče je u nastavku suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu više od dva sata iznosio primedbe na prethodna izlaganja trojice svedoka-saradnika protiv njegovog klana, Srđana Lalića, Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića, i naveo “da oni ne govore istinu”, a u jednom trenutku je spomenuo i Filipa Koraća.

Podsetimo, na suđenju klanu okrivljenog Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se terete za sedam ubistava u kući u Ritopeku, govorilo se o tome da je Filip Korać bio na meti klana, ali do njega nisu uspeli da dođu. Inače, Filip Korać važi za bliskog prijatelja Luke Bojovića i osobu blisku škaljarskom klanu, sa kojim je kavački klan, čiji je deo, kako se sumnja, i optužena Belivukova grupa, u sukobu.

– Posle ubistva Gorana Veličkovića Goksija u avgustu 2020, preko njegovog telefona, pripadnici klana su slali slike njegovim kontaktima, među kojima je bio i Korać. Poslali su mu sliku na kojoj su leđa ubijenog Goksija, na kojima je urezan natpis: “Korać pi.ka”. Posle su mu poslali poruku: “Tik-tok, tik-tok, ovako ćeš ti da završiš” – podseća izvor šta su pričali svedoci-saradnici na prethodnim ročištima.

Filip Korać
Foto: MUP

Iznoseći primedbe, Belivuk je juče mahao rukama i povremeno se klatio čtajući svoje spise za sudskom govornicom. Njega su sve vreme na oku držala četiri stražara.

– Nikoga ko nije u optužnici, svedoci-saradnici se ne sećaju. Pa je l’ to moguće? Ako dodamo to, pa pozovite Filipa Koraća, koji je skinut sa poternice i optužnice, pitajte ga da li je sarađivao sa Čikagom, kog je pomenuo Bojan Hrvatin kada je prodavao drogu. Hrvatin je rekao da je dilovao sa tim Čikagom, koji sarađuje sa Filipom Koraćem. Pa vas ja pitam, zašto ne pozovete Koraća i pitate ga da li su tačni ti navodi i da li je sarađivao sa Hrvatinom – spomenuo je u jednom trenutku Belivuk Koraća, pa dodao:

Nije mi jasno kako smo mogli da šaljemo protivnicima slike žrtava kako bismo ih zastrašili, a kada je svedok-saradnik pitan da nam objasni kome i kada, on doslovno kaže da ne može da se seti. Pa ja ga pitam, a kada ćeš se setiti? Mi smo zastrašivali protivnike, pravili na desetine slika, a ne može da navede kome smo slali. Nijednu osobu nije mogao da navede, jedno je poslato Filipu Koraću, ali o tome ćemo kasnije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *