BRŽI OD HAKIMIJA I HALANDA: Zvezda dobija TURBO BEKA, ima neverovatne fizičke predispozicije

 BRŽI OD HAKIMIJA I HALANDA: Zvezda dobija TURBO BEKA, ima neverovatne fizičke predispozicije

Foto: MN Press

Crvena zvezda je dugo bila u potrazi za desnim bekom, a onda je zimus na pozajmicu iz River plate sigao Aleks Vigo.

Argentinac se odlično pokazao u dosadašnjem delu sezone, a crveno-beli bi uskoro iz svog pogona mogli da dobiju beka za duži period.

U pitanju je doskorašnji omladinac Kosta Nedeljković, koji igra na pozajmici u Grafičaru. Nedeljković je tokom prolećne polusezone postao najbrži fudbaler na terenima širom Srbije i stao rame uz rame sa najbržim fudbalerima Evrope i sveta.

Nedeljković je na gostovanju Zlatiboru u remiju 1:1 razvio brzinu od čak 36,4 kilometra na čas, što ga svrstava u društvo sa nekim od najboljih fudbalera sveta, poput Mbapea, Hakimija, Halanda… Primera radi, Halandov najbrži sprint bio je 36,22 kilometra na čas, Hakimi je nešto uspešniji i njegova brzina iznosi iznosi 36,48, dok je Mbape na jednom meču francuske Lige 1 trčao oko 38 kilometara na čas.

– Nisam bio svestan o kolikoj je brzini reč, a posle utakmice kada sam pročitao vest koju je većina domaćih medija objavila, prijatno sam se iznenadio. Individualni rad mi je pomogao da napredujem u tom segmentu, pohvalio bih kondicione trenere – Miroslava Faboka i Slobodana Čikaru, koji rade sa nama i koji su zaduženi za fizičku spremu igrača. Pored toga, trudim se i sam da dodatno napredujem – rekao je bek Zvezdinog razvojnog tima.

Nedeljković se dotakao i razlike između omladinskog i seniorskog fudbala, kao i ciljeva, kako ekipnih, tako i individualnih.

– Kada sam prebačen u prvi tim Grafičara, shvatio sam da je zaista velika razlika između omladinskog i seniorskog fudbala i sve zavisi od toga kako se uklopite, a smatram da sam se na pravi način nametnuo treneru Marku Neđiću i da doprinosim ekipi na pravi način. Što se ciljeva tiče, Grafičar vidim na vrhu tabele Prve lige Srbije, a sebe na kraju sezone vidim u Crvenoj zvezdi, učiniću sve da se to i desi u junu – zaključio je Kosta Nedeljković.

Kao kruna sjajnih partija mladog desnog beka došla je utakmica 25. kola Prve lige Srbije kada je Grafičar dočekao ekipu OFK Vršca, a Kosta Nedeljković bio je heroj pobede od 4:2. Naime, Zvezdino dete je postiglo pogodak u 89. minutu za 3:2, da bi tri minuta kasnije sjajnim centaršutom Nedeljković u trepavicu pogodio Stajića i na taj način je stavljena tačka na ovaj meč.