BRUTALNO OTKRIĆE! Zvicer, Vujotić i Darko Šarić organizovali ubistvo na Krfu – Istraga otkrila ko je učestovao u likvidaciji Damira Hadžića i Alana Kožara

 BRUTALNO OTKRIĆE! Zvicer, Vujotić i Darko Šarić organizovali ubistvo na Krfu – Istraga otkrila ko je učestovao u likvidaciji Damira Hadžića i Alana Kožara

Foto: Shutterstock/yt/printscreen/Insajder Video/detective-info.com.ua

Radoje Zvicer, Milan Vujotić i Darko Šarić organizovali su kriminalnu grupu, koja je u leto 2020. godine na Krfu ubila Baranina Alana Kožara i Užičanina Damira Hadžića.

Kako je saopšteno iz Specijalnom državnog tužilaštva, naredbom o sprovođenju istrage protiv okrivljenih obuhvaćeno je ukupno 11 osoba.

Pored organizatora, na spisku se nalaze i članovi kriminalne grupe i to bivši službenik Agencije za nacionalnu bezbednost Petar Lazović, njegov prijatelj i nekadašnji kolega Ljubo Milović, koji je u bekstvu.

Kao pripadnici ove kriminalne grupe označeni su još Slobodan Kašćelan, Dragan Knežević, Milan Knežević, Radoje Živković, Nikola Spasojević i Filip Knežević, kao i državljani Srbije Veljko Belivuk, Nebojša Janković, Ratko Živković, Milovan Zdravković, Stefan Andrejić, Vladimir Vojinović, Miloš Jevrić, Marko Stanković, Dušan Jovanović, Slobodan Vujačić i Nikola Spasojević.

Naredbom su obuhvaćeni i državljani nepriznate države Kosovo Jakup Aljija i Enis Thaki.

Izrešetani sa 29 hitaca

Alan Kožar i Užičanin Damir Hadžić ubijeni su 23. jula 2020. godine na Krfu. Pronađeni su mrtvi, u parkiranom automobilu, ispred kuće koju su nedavno iznajmili, u okolini Halikounasa, u Prasoudiju.
Posle ubistva, grčka policija je u jednoj od morskih uvala na Krfu pronašla dva zapaljena skutera. Prvi nalazi govorili sz da su se ovim motorima dvojica egzekutora i njihovi saučesnici dovezli do vile, gde su napravili “sačekušu” budućim žrtvama.

Posle zločina, koji su počinili 23. jula ove godine u popodnevnim satima, odvezli su se do obale, gde su vatrom pokušali da uklone svaki trag. Ipak, istražitelji iz Atine ostatke su poslali na analizu i veštačenje kako bi se pronašao bilo kakav trag, koji bi mogao da ukaže na počinioce.

Tokom bekstva i skrivanja, Alan Kožar i Damir Hadžić gotovo su proputovali Evropu. Kretali su se s lažnim imenima i falsifikovanim pasošima Slovenije.

Grčki mediji njihovu likvidaciju na Krfu povezali su sa smaknućem Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, januara 2020. godine u Atini. Pozivaju se na srpske i crnogorske medije i izveštavaju da je reč o ljudima koji su povezani sa “škaljarskim klanom”. Napominju da je ova kotorska kriminalna grupa u krvavom sukobu sa “kavčanima” i da je na obe strane do sada ubijeno više od 50 ljudi.