BRITANCI OPET PONIZILI NOVAKA: Nadal ISPISAO ISTORIJU, a onda se pojavio Đoković (FOTO+VIDEO)

 BRITANCI OPET PONIZILI NOVAKA: Nadal ISPISAO ISTORIJU, a onda se pojavio Đoković (FOTO+VIDEO)

Pred sam start jednog od najvećih grend slemova u istoriji tenisa – Vimbldona, organizatori su se odlučili na još jedan novitet kojim su ukazali veliku čast španskom teniseru Rafaelu Nadalu.

Španac je naime dobio čast da bude prvi igrač u istoriji Vimbldona koji je trenirao na Centralnom terenu pred početak turnira i to u paru sa prošlogodišnjim finalistom, Italijanom Mateom Beretinijem. 

Od ove godine organizatori su odlučili da dozvole teniserima i teniserkama da treniraju na dva najveća terena na Vimbldonu i pre nego što turnir počne, što nikada do sada nije bilo dozvoljeno.

Kao razlog za ovakav ustupak teniserima i teniserkama organizatori su naveli to što je trava na dva najveća terena dosta klizava u uvodnim rundama glavnog žreba, pošto se na tim terenima ne igraju ni kvalifikacije.

Osim po ovom novitetu, Vimbldon 2022. godine biće poseban i jer više neće biti slobodnog dana u nedelji prve takmičarske sedmice, već će se turnir igrati svih 14 dana. Takođe, kao što je već poznato, neće se dobijati bodovi za uspeh na turniru.

Nedugo zatim, na teren je došao i Novak Đoković.

Usledio je pozdrav srpskog i španskog tenisera, koji na Vimbldonu mogu da se sastanu tek u finalu kao prvi i drugi nosioci.

Aktuelni šampion Vimbldona je zatim započeo trening sa Hrvatom Marinom Čilićem.

Podsetimo se, Srbin i Hrvat su na Vimbldonu igrali dva zvanična meča, a u oba je bolji bio Đoković – 2014. u četvrtfinalu sa 3-2 i 2015. takođe u četvrtfinalu sa 3-0.

Ovogodišnje izdanje Vimbldona počinje 27. juna, a žreb je na programu u petak od 11 časova.

BONUS VIDEO:

Najbolji “ritern” u istoriji tenisa