BORBE SU BILE TEŠKE, UKRAJINSKO VOZILO IM ZADAVALO MUKE: Snage DNR zauzele važnu visoravan u pravcu Avdejevke (VIDEO)

 BORBE SU BILE TEŠKE, UKRAJINSKO VOZILO IM ZADAVALO MUKE: Snage DNR zauzele važnu visoravan u pravcu Avdejevke (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/ MILITARY TUBE TODAY

Vojska samoproklamovane Donjecke Narodne Republike je uz podršku artiljerije zauzela visoravan u pravcu Avdejevke, koju su ukrajinske trupe koristile kao osmatračnicu i vatreni položaj, izjavio je komandant haubične baterije Prve slovenske brigade sa nadimkom “Medved”.

Ispunjavamo postavljene zadatke uništavanja neprijatelja kod Avdejevke i pokrivanja naših trupa i pešadije. Naše snage su zauzele ventilacioni šaht rudnika Butovka. Naravno, tamo su borbe bile teške, ali pešadija je izašla na kraj sa svojim zadatkom – ispričao je sagovornik agencije.

Prema njegovim rečima, baterija je odgovorna za pokrivanje ofanzive, artiljerijsku paljbu na položaje ukrajinskih snaga i uništavanje vatrenih položaja.

Korigovanje artiljerijske vatre omogućava da se radi veoma precizno, istakao je komandant.

Naša pešadija je prešla u ofanzivu u oblasti sela Opitno, gde ih je prikovalo ukrajinsko borbeno vozilo pešadije, sprečavajući ih da dalje napreduju. Tražili su artiljerijsku podršku. Naše nišandžije odmah su nas navele na cilj, izvršili smo svoj posao, nakon čega je usledila oduševljena zahvalnost naše pešadije, jer su videli direktne pogotke u borbeno vozilo pešadije ukrajinskih snaga. BMP je zadobilo veoma ozbiljnu štetu koje ga je onesposobilo, prilikom detonacije municije čak mu je otkinuta i kupola – rekao je on.