BOMBAŠKI NAPAD U CRNOJ GORI: Eksplozivi postavljeni na jednom od glavnih trgova Podgorice

 BOMBAŠKI NAPAD U CRNOJ GORI: Eksplozivi postavljeni na jednom od glavnih trgova Podgorice

Foto: Profimedia

Improvizovana eksplozivna naprava koja je u sredu, dva sata posle ponoći, postavljena ispred kafića “Salvador” na Rimskom trgu u Podgorici, bio je napunjen gelerima. 

U eksploziji nije bilo povređenih ali je pričinjena velika materijalna šteta kako na samom lokalu koji je bio meta bombaškog napada, tako i na tri okolna objekta, na kojima su popucala stakla. Identitet osobe koja je aktivirala napravu još nije poznat.

– Da je namera bila što veće demoliranje ovog lokala za sada ukazuju prvi rezultati istrage. Naime, tokom uviđaja je utvrđeno da je eksploziv bio napunjen gelerima, pojašnjava izvor medija.

– Obaveštavam vas da je nadležni državni tužilac naložio odgovarajuća veštačenja i izuzimanje snimaka sa nadzornih kamera – odgovoreno je medijma iz Osnovnog državnog tužilaštva, na upit o detaljima ovog napada.

Restoran “Salvador” je od nedavno u vlasništvu Nikole Rajkovića sa Cetinja, koji ima i restoran “Nevjesta Jadrana” na NJegušima.

Tri sata nakon eksplozije, podgorička policija je ponovo bila na terenu i to nakon dojave da su u naselju Konik uništena dva automobila.

– Reč je o paljenju. Nepoznata osoba polila je dva vozila zapaljivom tečnošću najverovatnije benzinom, a potom zapalila vatru. Reč je o automobilima “škoda” i “golf”.

U ovom događaju takođe nije bilo povređenih, ali je pričinjena znatna materijalna šteta, objasnio je izvor medija. 

Pročitaj još