BOLJE DA ĆUTIŠ I DA TE SMATRAJU IDIOTOM: Surova ispovest Dejana Stankovića posle koje nema ravnodušnih

 BOLJE DA ĆUTIŠ I DA TE SMATRAJU IDIOTOM: Surova ispovest Dejana Stankovića posle koje nema ravnodušnih

Foto: Profimedia

Serija A biće nastavljena 4. januara, a Sampdoriju očekuje grčevita borba za opstanak. Trener Đenovljana Dejan Stanković je svestan da je pred njegovom ekipom vreme velikih izazova, pošto “Samp” zauzima 19. mesto na tabeli sa sedam bodova zaostatka u odnosu na Speciju, prvi tim iznad zone ispadanja.

– Kada sam stigao, našao sam se u blenderu, ali ne tražim izgovore. Nisam takav. Svestan sam svojih grešaka i prihvatam da i drugi greše. Na pripremama u Turskoj sam imao dovoljno vremena da radim sa igračima na taktičkom planu i da pokušam svakom od njih da nađem pravu poziciju i dobijem na sigurnosti – istakao je Stanković za Il Secolo XIX.

Mladi srpski terner je optimista.

– Novi duh je primetan i moramo da ga zadržimo do kraja sezone. Biće pobeda, remija i poraza. Gledam to ovako: kada pobeđujemo, ne mislim da smo veoma jaki, kada izgubimo ne smatram da je smak sveta. Što bolje je da granica bude negde između.

Stanković je posle pauze od gotovo dva meseca imao dovoljno vremena da bolje upozna ekipu koju je preuzeo usred prvenstva, početkom oktobra.

– Naravno da sam promenio mišljenje o nekim igračima, od nekih sam očekivao više. Neću da sudim, možda im je ovo maksimum. Neću da ponavljam reči koje sam izgovorio posle poraza od Torina i Lećea. Nisam shvaćen kako treba. Ponekad je bolje da ćutiš i da te smatraju idiotom. Sve poštujem, pogotovo navijače. Zaslužili smo zvižduke i kritike i stavili tačku na ono što je bilo ranije. Sada počinje nova mini-liga za nas, sa dobro odrađenim pripremama u Turskoj. Svako veče i jutro sebi postavljam pitanje: “Da li sam dorastao ovom ili ne?” Razgovaram o tome i sa svojim saradnicima i porodicom. Pre nego što pitam igrače za odgovore, moram da ih dam sebi. Svi učestvujemo u diskusiji – jasan je Stanković.

Sampdoriju četvrtog dana 2023. godine očekuje gostovanje Sasuolu.Sampdoriju četvrtog dana 2023. godine očekuje gostovanje Sasuolu.Sampdoriju četvrtog dana 2023. godine očekuje gostovanje Sasuolu.