BLAGOJEVIĆ RAZNET U MERCEDESU KOD PUPINOVOG MOSTA! Njegov pas je bio u prtljažniku – misterija godinama trese slučaj (VIDEO)

 BLAGOJEVIĆ RAZNET U MERCEDESU KOD PUPINOVOG MOSTA! Njegov pas je bio u prtljažniku – misterija godinama trese slučaj (VIDEO)

Foto: Društvene mreže

Nenad Blagojević, poznatiji kao Bosanac, raznet je u eksploziji bombe postavljene pod njegov “mercedes”, pre tačno četiri godine, kod Pupinovog mosta u Zemunu.

Za osobama koje su počinile ovu likvidaciju, kao i motivom za nju, i dalje se traga, a od prvog momenta pretpostavljalo se da je ubijen zbog neraščišćenih računa iz svoje kriminalne prošlosti, budući da je imao debeo dosije.

Eksplozija crnog “mercedesa” karavana dogodila se 27. decembra 2018. godine, oko 19.45 časova, dok je vozilo bilo u pokretu na uglu ulica Cara Dušana i Novog novosadskog puta u Zemunu. Ekipa Hitne pomoći je brzo stigla na mesto detonacije i zatekla vozača automobila koji je eksplodirao kako daje znake života, ali je posle nekoliko trenutaka preminuo.

U automobilu nije bilo drugih putnika, a u prtljažniku se nalazio pas. Braon jazavičar po imenu Badža preživeo je stravičnu eksploziju koja je potpuno uništila automobil i usmrtila njegovog vlasnika.

Ispod automobila, kako je kasnije pokazala istraga, bio je postavljen plastični ekploziv “C4”.  Aktiviran je daljinski, a detonacija je bila toliko precizna da je sav udar bio usmeren na vozača.

Ubijeni Blagojević je proteklih petnaestak godina, kako pričaju oni koji su ga poznavali, vodio miran porodični život, ali je tokom devedesetih godina slovio za jednog od “žestokih momaka” iz Zemuna.

Privodili ga za ubistvo

Svoju krimi karijeru Blagojević je počeo još 1999. godine. Tada je bio dovođen u vezu sa ubistvom Nenada Vićentijevića čje je telo nađeno u automobilu 15. jula te godine, a ubica mu je ispalio nekoliko hitaca u glavu. Blagojević i on bili su rivali i sve je upućivalo na to da je Bosanac počinio ovaj zločin. Bio je osumnjičen i priveden, ali nije bilo dovoljno dokaza da bude i okrivljen.

U svom kriminalnom dosijeu Blagojević je imao krivične prijave za ubistvo, pokušaj ubistva, iznude, nanošenje teških telesnih povreda, kao i za nelegalno nošenja oružja. Tri puta je bio osuđivan.

Tri godine posle privođenja zbog sumnje da je ubio Vićentijevića, pokušao je da ubije Dragana Ćirovića, a osuđen je za nanošenje teških telesnih povreda, tešku krađu i nedozvoljeno držanje oružja. Tada je napustio Srbiju i neko vreme proveo u Americi, a potom se preselio u Australiju. Pričalo se da je i u inostranstvu nastavio po starom. Vlasti Australije su mu otkazale gostoprimstvo i deportovale ga u Srbiju, čiji je državljanin, iako je rođen u Bosni i Hercegovini.

U Srbiji se navodno ponovo bavio kriminalnim poslovima, pa je bio uhapšen zbog iznude.

Ćerka čekala očev poziv

Brutalnom likvidacijom iznenađena je bila i Blagojevićeva bivša supruga Milka, koju je strašna vest sačekala u Australiji, u kojoj je i sam Blagojević živeo do 2015. godine. Kako je neposredno posle zločina ispričala za medije, Nenad je 15 godina živeo u Australiji i sa tečom je radio elektriku. Od tog posla je živeo. U Srbiju se vratio u stan svog pokojnog oca na Galenici.

Njihova ćerka Savana, kako je objasnila Milka, teško je podnela očevu smrt. Svakog dana su se čuli po nekoliko puta i kad je ubijen, čekala je da je tata pozove.

Fejsbuk profil ubijenog Bosanca bio je zatrpan porukama saučešća. Prijatelji i članovi porodice objavljivali su njegove fotografije i emotivne poruke u kojima su pisali da im je čast što su ga poznavali i da ga nikada neće zaboraviti.

Blizak prijatelj Nenada Blagojevića oprostio se od njega dirljivom porukom: “U svom životu svi veliki ljudi imaju prijatelje, a i neprijatelje. U njegovom životu veliki broj prijatelja je u Srbiji, ali i u dalekoj Australiji. Nažalost, mali broj neprijatelja mu je došao glave. Nije dao na Srbe i držao je do sebe, plemenit, uvek veseo.” 

Pročitaj još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *