BIVŠI AUSTRALIJSKI MINISTAR SPORTA: Kada je Novak stigao, svi su se razbežali

 BIVŠI AUSTRALIJSKI MINISTAR SPORTA: Kada je Novak stigao, svi su se razbežali

Foto: Profimedia

Novak Đoković došao je u Australiju gde će prvo igrati na tunriru u Adelejdu, a potom i na Australijan openu, prvom grend slemu sezone, sve je podsetio na slučaj sa početka 2022. kada je posle mnogo peripetija najbolji srpski teniser deportovan iz Australije jer nije vakcinisan protiv korona virusa. Tih dešavanja se prisetio i tadašnji ministar sports Australije Ričard Kolbek koji je ocenio da je do čitavog skandala došlo jer us organizatori Australijan opena slušali pogrešne savete i preneli ih Đokoviću. Naravno, reč je o sada već famoznom medicinskom izuzeću na osnovu kojeg je Novak i otišao u Australiju.

 – Razumem da su oni želeli da na turniru bude svetski broj 1 ovde. Nema ljutnje, ali su na kraju prihvatili pogrešan savet. ‘Tenis Australija’ je odlučio da posluša savete viktorijanskog CHO (glavnog zdravstvenog službenika) i panela koji je on postavio, a ne pismo koje im je (tadašnji ministar zdravlja) Greg Hant poslao u vezi sa vakcinacijom. A kada je Đoković stigao, svi su pobegli brzinom od milion milja na sat – rekao je Kolbek, a prenosi australijski ”The Age”.

Sa druge strane, šef Australijan open Kreg Tajli drugačije gleda na ceo slučaj.

 – Ono što je zaista važno napomenuti je da li smo mi kao organizacija učinili sve što smo mogli da poštujemo pravila i okruženje koje se stalno menja, a koje je u to vreme bilo veoma nestabilno? Apsolutno jesmo. Kada govorimo o Novaku – da li bismo više voleli da se nije desilo ono što se desilo? Apsolutno – rekao je Tajli, ali nije želeo da komentariše Kolbekovu izjavu. – Ne, krenuli smo dalje. Prešli smo na održavanje turnira 2023. Svi su krenuli dalje, Novak je krenuo dalje. Svi su krenuli dalje. Vlada se promenila. Ne možete da promenite ono što se desilo u prošlosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *