BIVŠA MINISTARKA ŠOKIRALA O DEČAKU-UBICI: “Poslao je poruku NISAM LUD”

 BIVŠA MINISTARKA ŠOKIRALA O DEČAKU-UBICI: “Poslao je poruku NISAM LUD”

Foto: Srbija Danas/Printscreen/Društvene mreže

Slavica Đukić Dejanović u jutarnjem programu Informer TV istakla je da Srbija nikad neće zaboraviti tragediju u Ribnikaru, ali i da je dečak ubica nakon masakra poslao jasnu poruku.

O tragediji u Ribnikaru Slavica Đukić Dejanović kazala je da taj tragičan događaj nikada Srbija neće zaboraviti. Sada nakon te tragedije svi se pitaju kako dalje – kazala je gošća jutarnjeg programa.

Sagovornica je istakla da zlo nema granice, a da je taj dečak naneo i sebi zlo ali i ostalima, a da to se ne prašta.

SA PSIHIJATRIJE IZGOVARA REČI KOJE JEŽE SRBIJU: Maloletni ubica sa Vračara RADI OVO – lekari nemi od šoka

IZNENADNA POSETA ZA DEČAKA-UBICU: Jedna osoba došla u njegove prostorije zbog OVOG RAZLOGA

KRENUO DA PRITISKA LEKARE Dečak ubica sve gori – ovo su NAJŠOKANTNIJE informacije do sada

Ovakve tragedije i masovna ubistva Đukić Dejanović kaže da su uobičajena za Ameriku, ali ne i za naše podneblje, kao i da su svi i dalje šokirani onim što se desilo u Beogradu.

– Evo Ribnikar je parametar da nešto mora da se uradi. Činjenica je da je država obezbedila veliki broj policajaca u školama, ali on mora biti deo tima škole. On mora da obrati pažnju na decu koja su “upadljiva”. Timovi moraju da prate decu. Kad deca gledaju crtani ona se identifikuju sa agresorom, dete spontano ide ka agresiji ako roditelji ne ukažu da to nije dobro, zato sa decom mora da se radi. 

O dečaku ubici

Kosta.K koji je počinio masovno ubistvo, odmah nakon masakra koje je počinio sam je sebe nazvao psihopatom.

 Detetu se retko može postaviti ta dijagnoza, njegova ponašanja da ima 18 godina ima sociopatski i psihopatski karakter. Takva osoba je svesna svojih godina i šta naši zakoni predviđaju. To što je rekao da je psihopata poslao je poruku “nisam lud”. On nema 14 godina, to nije krivično delo, ali kroz ekspertizu će se videti da li je reč o osobi koja je spremna da ponovi delo i u skladu sa tim izreći će se medicinska mera. Osnovno pitanje je da li je ta osoba sposbna da ponovi delo, a onda se radi na sprečavanju toga. 

Da je poseta noveškog tima veoma značajna Srbiji, potvrđuje i Đukić Dejanović. 

– Sve što se od njih čuje je dragoceno. Ali kada je Srbija u pitanju moderne sugestije treba uklopiti u kulturološke kalupe.