BEOGRAĐANKA UKRALA MILIONE, PA SVE SPISKALA U KLADIONICAMA?! Od poslodavca otela neverovatnu cifru, a evo kako je uhvaćena

 BEOGRAĐANKA UKRALA MILIONE, PA SVE SPISKALA U KLADIONICAMA?! Od poslodavca otela neverovatnu cifru, a evo kako je uhvaćena

Foto: SrbijaDanas

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnom tužilaštvu u Beogradu saslušana je Beograđanka (42) zbog sumnje da je proneverila novac dva privredna društva, koji joj je bio poveren u radu i sebi pribavila korist od oko 55,9 miliona dinara, za koliko je nanela ukupnu štetu privrednim društvima.

Osumnjičena se na saslušanju branila ćutanjem, odnosno iskoristila je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenoj odredi pritvor, a sudija je taj predlog usvojio.

Osumnjičenoj se na teret stavlja produženo krivično delo Pronevera u obavljanju privredne delatnosti za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Novac trošila na onlajn klađenje

Sumnja se da je ona kao administrativni radnik zadužen za plaćanje obaveza dva privredna društva preko platforme za elektronsko plaćanje putem USB kartice – elektronskog sertifikata za autorizaciju plaćanja, od 18. februara 2022. godine do 6. februara 2023. godine prisvojila novac koji joj je bio poveren u radu, vršeći uplate protivno ovlašćenju i bez odobrenja generalnog direktora.

Prilikom plaćanja, ona je, kako se sumnja, neosnovano vršila uplate sa računa tih privrednih društava, na svoja dva računa u bankama, pa je u pomenutom periodu sebi prebacila ukupan iznos od 55.940.298,00 dinara, kroz ukupno 162 novčane transakcije, a na štetu privrednih društava.
Nezvanično se saznaje da je nezakonite transakcije je prikrivala prepravljanjem izvoda o uplati, a veći deo novca potrošila je na online klađenje.

Proverama je utvrđeno da je u jednoj kladionici, na nalogu otvorenom na njeno ime, vršila uplate za online klađenje i u navedenom periodu potrošila ukupno 53.719.649 dinara.