BELIVUK SE LUDO ZABAVLJA NA SUĐENJU! Dok Lalić opisuje monstruozna ubistva, reakcija Velje zaprepastila prisutne

 BELIVUK SE LUDO ZABAVLJA NA SUĐENJU! Dok Lalić opisuje monstruozna ubistva, reakcija Velje zaprepastila prisutne

Pred početak današnjeg suđenja Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima za najteža krivična dela, u delu boksa za optužene, koji je neprobojnim staklom odvojen od sudnice i dela u kom sedi publika, vladala je vesela atmosfera, optuženi su se smejali i dobacivali jedni drugima.

Optuženi Milovan Tadić, braća Miloš i Marko Budimir, kao i Veljko Beliuvk i Marko Miljković pre ulaska veća u sudnicu, proćaskali su sa svojim advokatima, a Belivuk je čak dvojicu svojih advokata čvrsto grlio sa obe ruke.

Marko Miljković je inače, kao i tokom prvog dana svedočenja Srđana Lalića, ispred sebe držao drvenu stolicu i na njoj papire na kojima je beležio svaku reč svedoka saradnika, dok su beleške vodili i braća Budimir kao i Nebojša Janković.

Inače, kada se na samom početku suđenja Miljković javio za reč, njega je okružilo 20 zatvorskih stražara. Po povratku u sudnicu, on se okrenuo ka Laliću, klimao mu glavom, smejao se a potom na povratku klimuno glavom i Belivuku.

Za razliku od Miljkovića, koji je hvatao beleške, Belivuk nije zapisivao ono što njihov bivši saradnik govori, već je gestikulirao, odmahivao glavom, udarao se rukom po čelu, grizao usne, a povremeno se ironično i smejao.

 Kada je Lalić pomenuo kako je ubijen Mitić i kako je bilo mnogo krvi, braća Budimir, Senad Rešović, Belivuk i Tešić, počeli su da se smeju – kaže sagovornik Kurira.

Pročitaj još