BELIVUK ISPROBAVAO VAZDUŠNU PUŠKU I PUCAO U VRAPCE? Šok tvrdnje advokata odbrane: Jedna rečenica privukla veliku pažnju

 BELIVUK ISPROBAVAO VAZDUŠNU PUŠKU I PUCAO U VRAPCE? Šok tvrdnje advokata odbrane: Jedna rečenica privukla veliku pažnju

Foto: Instagram/Printscreen/levastrana.official

Na današnjem pripremnom ročištu klanu Veljka Belivuka u Specijalnom sudu koje se održava treći dan zaredom, Srđan Lalić, koji je juče priznao krivicu i koji se u nekoliko navrata bezuspešno nudio sudu da dobije status svedoka saradnika, odvojen je od pomenutog vođe ozloglašene kriminalne grupe, kao i od ostalih okrivljenih iz, kako se saznaje od sagovornika iz tužilaštva iz – bezbedonosnih razloga.

– Lalić je odvojen od Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kao ostalih iz bezbedonosnih razloga. On je sve priznao, pa su ga žandarmi odmah odvojili od pomenutih, da bi sprečili eventualne incidente, odnosno, napade na Lilića jer ih je, kako oni to kažu, “izdao”. Lalić je više puta pokušao da sklopi sporazum za tužilaštvom i dobije status svedoka saradnika, ali to nije moguće. Spekulacije da se to dogodilo su netačne – rekao je sagovornik iz ovog slučaja.

Inače, Lalić se tereti da je počinio pet teških ubistava, za otmicu i nelegalno držanje oružja.

Podsetimo i na fotografiju koja je sa aplikacije “Skaj”, a na kojoj su se on i Belivuk fotografisali sa jednom od žrtava, muškarcem koji je na toj slici i dalje bio živ, a spremali su se da ga “dokrajče”. Ono što je ostalo urezano u pamćenje svima koji su videli ovu sliku je upravo Lalićev osmeh dok se sprema završi zločin.

Foto: Printscreen/Pink

Inače, pripremno ročiste kriminalnoj grupi Veljka Belivuka ni danas nije završeno, a nastavak je zakazan za 5. septembar.

Nakon završetka ročišta, Vladimir Petrović, advokat Marka Miljkovića i Veljka Belivuka naveo je da je ostalo da advokati još devet okrivljenih predlože dokaze.

Advokat jedine dame u Belivukovom klanu i njenog supruga Vlada Georgijeva, Sanja Ćeriman, iznela odbranu u kojoj je navela da je Belivuk u njihovom trening centru centru isprobavao vazdušnu pušku kojom je – pucao u vrapce.

Na današnjem ročištu takođe su izneti detalji odbrane jedine dame u pomenutom klanu, Slađane Sekulić i njenog supruga koje zastupa Sanja Ćeriman.

– Iznela je odbranu koja je danas privukla veliku pažnju prisutnih u sudu, a u kojoj je priložila veliki broj dokaza koji ukazuju na to pomenuti par, prema njenim rečima, “nema veze sa krivičnim delom”. Navela je da je u trening centru gde je Belivuk isprobavao oružje, isprobavao vazdušnu pušku i da je pucao u vrapce. Dalje je navela da su bila dva pretresa i da je drugi bio nezakonit, te da je činjenica da dvoje okrivljenih Slađana i njen suprug odgovaraju za jedno krivično delo, a to je nedozvoljeno držanje jednog pištolja – rekao je sagovornik iz tužilaštva.

BONUS VIDEO: Ubistvo u Leskovcu – Biljana zabetonirala muža

Pročitaj još