BELIVUK I MILJKOVIĆ LIČNO PRALI MITIĆEVU KRV U BAZI: Mučili mladića u Partizanovom bunkeru, pa ga ubili u Ritopeku

 BELIVUK I MILJKOVIĆ LIČNO PRALI MITIĆEVU KRV U BAZI: Mučili mladića u Partizanovom bunkeru, pa ga ubili u Ritopeku

Foto: Printscreen

Pre nekoliko dana potvrđena je i druga optužnica protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se njome terete za ubistvo Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine i Nikole Mitića u avgustu 2020. godine.

Istražitelji su prikupili dokaze na osnovu kojih tužilaštvo tereti kriminalnu grupu da su posle otmice Nikolu Mitića dovezli u Belivukovoj “škodi” na stadion.

– Brutalno su ga tukli i mučili u prostorijama stadiona koje su zvali “baza”. Međutim, pošto su se uplašili da je neko mogao da vidi i prijavi policiji da su mladića oteli u sred dana, kod američke ambasade, a potom ga Belivukovim automobilom dovezli na stadion. Posle mučenja u bunkeru stadiona hitno su ga prebacili u kuću strave u Ritopeku, gde je mladić i ubijen. Srđan Lalić, koji je jedini među njima IT stručnjak, navodno je obrisao snimke sa sigurnosnih kamera koji pokrivaju prostorije koje su samo oni koristili na stadionu – objašnjava izvor. 

Prema njegovim rečima, Belivuk i Miljković su odmah uzeli i prostoriju u kojoj je bilo krvi oribali sonom kiselinom.

– Presretnute poruke ukazuju da su bili u panici da ih neko ne prijavi i da ne dođe policije, zbog toga su sami prali kiselinom prostorije a onda pozvali svedoka saradnika Nikolu Spasojevića, koji je inače Miljkovićev kum, da odmah prekreči prostorije i reši se nameštaja – dodaje on.

Kako bi uklonio tragove krvi, Spasojević je ogulio delove zidova a potom prekrečio istog dana celu prostoriju.

– Krevet sa jastucima, na kom je bilo tragova krvi Nikole Mitića, na kom su ga tukli dok su ga ispitivali, isekao je, odvezao kombijem i bacio na deponiju koja se nalazi u blizini Pančevačkog mosta – dodaje sagovornik iz istrage.