BEBA POGINULA U JEZIVOJ SAOBRAĆAJKI: Nesreću izazvala žena za volanom obolela od Alchajmera

 BEBA POGINULA U JEZIVOJ SAOBRAĆAJKI: Nesreću izazvala žena za volanom obolela od Alchajmera

Foto: Profimedia/ilustracija

Petomesečna beba je poginula pošto je pretrpela “katastrofalne povrede mozga” kada se kombi zaleteo na trotoar i udario u dečija kolica. Luisa Torolda gurala je u kolicima mama Rejčel (36) kada je kombi naleteo na oboje u Voterbiču u Kembridžšajeru, prenosi Mirror.

Beba je stradala, a majka, odbačena u vazduh, pretrpela ozbiljne povrede. U celu nesreću je uključena i žena koja je vozila “mazdu” a koja ima Alchajmerovu bolest, koju nije ni znala da ima. “Mazda” je krenula u susret kombiju, a potezi vozača “mazde” primorali su vozača kombija da skrene s puta, na žalost, pravo na trotoar, na kom je bila majka sa bebom.

Luis je proglašen mrtvim u obližnjoj bolnici, odmah posle udesa. Za tragičan slučaj čulo se prošlog avgusta, kada je na sudu zaključeno da Šila Robertson (74) nije kriva zbog neuračunljivosti. Porota je zaključila da je neoprezno vozila i izazvala Luisovu smrt jer ima atipičan oblik Alchajmera. Ona je pretrpela lakše povrede i ostala je na mestu udesa.

Kris i Rejčel napisali su u zajedničkoj izjavi: “Moramo da gledamo napred. Luis ne bi voleo da budemo tužni ili da se predamo. On će živeti i dalje, njegovo zaveštanje će biti da jednog dana niko neće morati da se nosi sa pogibijom deteta na britanskim putevima. Molimo vas, ako imalo sumnjate u svoje mogućnosti, ne sedajte za volan. Ako imate bilo kakve sumnje u to da li vaši roditelji, rođaci, voljeni treba da sednu za volan, popričajte sa njima.

U julu 2021. godine potvrđeno je da je ograničenje brzine na putu na kom je stradao Luis smanjeno sa 50 na 40 milja na sat.