BAHATI VOZAČ NAMERNO UDARIO POLICAJCA PA GA NOSIO AUTOM JOŠ 10 METARA! Ovo je drugi napad na policajce za mesec i po dana

 BAHATI VOZAČ NAMERNO UDARIO POLICAJCA PA GA NOSIO AUTOM JOŠ 10 METARA! Ovo je drugi napad na policajce za mesec i po dana

Policijski sindikat Srbije želi da upozori javnost na novi incident u kome je policajac udaren automobilom, koji se dogodio 15. juna u ranim jutarnjim časovima, u blizini parkinga na izlasku sa Beogradskog sajma.

Saobraćajna patrola je izvodila redovnu kontrolu saobraćaja u Bulevaru Vojvode Mišića 14 u Beogradu i oko 3 i 30 sati ujutru zaustavili su automobil Mercedes, najverovatnije C klase, beogradskih registarskih oznaka.

Kada je jedan od policajaca prišao vozilu, vozač je naglo dodao gas, udario u noge policajca i bacio ga na haubu.

Vozač je dodao gas sa policajcem na vetrobranskom staklu i nakon desetak metara skrenuo naglo u levo, kada je policajac pao na zemlju, a vozilo se udaljilo velikom brzinom u pravcu petlje na mostu na Adi.

– Policajac koji je udaren automobilom je zadobio lakše povrede glave i pregledan je na VMA. Napadač se nalazi u bekstvu i nadamo se da će naše kolege vrlo brzo uhapsiti napadača. Ovo je drugi napad koji su bahati vozači učinili prema policajcima u poslednjih mesec i po dana. Policajci koji čuvaju bezbednost naših ulica i građana moraju da budu zaštićeni, a ovakvi napadi izbegnuti u budućnosti. Zbog toga tražimo da napadač bude najstrože kažnjen, kako bi se dao primer svakom budućem bahatom vozaču i tako zaštitimo živote naših kolega koji rade jedan od najodgovornijih zadataka u državi – kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.