AU, KAKAV MALER! Uhapšen na wc šolji – pobegao sa mesta zločina, ali nije daleko odmakao (FOTO)

 AU, KAKAV MALER! Uhapšen na wc šolji – pobegao sa mesta zločina, ali nije daleko odmakao (FOTO)

Foto: Mexico state police

Jedan je naoružani pljačkaš uhapšen upravo u trenutku dok je sedeo na WC-u, i to nakon što je usred bekstva odlučio da zastane u lokalnom tržnom centru kako bi otišao u wc. Muškarac je pre toga, navodno, zaustavio autobus u Meksiku i, preteći lažnim pištoljem, ukrao osam mobilnih telefona.

Policija je saopštila da je primila dojavu o napadu na autobus nedugo nakon što se ista dogodila te da su uspeli da prate navodnog počinioca pomoću nadzornih kamera u tom području. Jedna slika koju je objavila policija prikazuje muškarca kako ide ulicom, drži se za pantalone i, po načinu na koji hoda, žuri u WC.

Vlasti su uspele da prate kretanje muškarca do tržnog centra Las Amerikas u Metepeku, u državi Meksiko. Našli su ga kako sedi na WC-u, spuštenih pantalona i zbunjenog izraza lica. Policija ga je identifikovala samo po imenu i starosti: Sauro (41) i dodala da su za njim raspisane tri poternice zbog optužbi za nošenje vatrenog oružja i pljačku.

Vest o zločinu i fotografija čoveka koji sedi na wc šolji brzo su se proširili meksičkim medijima, koji su ga uporedili s jednim od najzloglasnijih bandita u zemlji s početka 20. veka – Tigrom iz Santa Julije.

Hosé de Hesús Negrete Medina bio je poznat po svojim pljačkama u četvrti Santa Julia u Meksiko Sitiju i kasnijem bekstvu iz zatvora 1905. gde je navodno ubio dva čuvara, zbog čega je dobio nadimak “Tigar iz Santa Julije”. Kako legenda kaže, policija ga je na kraju pronašla u kući u kojoj je upravo ručao sa svojom ljubavnicom. Opet im je pobegao, ali ga je brzo obuzeo užasan proliv i policija ga je uhvatila kako na otvorenom obavlja veliku nuždu.

Nakon te je priče u Meksiku postala popularna fraza: “Nemoj biti uhvaćen kao tigar iz Santa Julije.” Često se koristi kad vam neko bane u kupatilo ili vas uhvati u nekoj drugoj neugodnoj situaciji. Kao na primer kad vas uhvate sa spuštenim pantalonama u WC-u tržnog centra zajedno sa svim stvarima koje dokazuju da ste upravo opljačkali grupu ljudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *