APOKALIPTIČNE SCENE IZ SRPSKIH GRADOVA: Pola države na udaru neviđene oluje – grad napravio ogromnu štetu (VIDEO)

 APOKALIPTIČNE SCENE IZ SRPSKIH GRADOVA: Pola države na udaru neviđene oluje – grad napravio ogromnu štetu (VIDEO)

Foto: Instagram Printscreen/192_rs

Do kraja dana očekuje se nestabilno vreme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, koji će biti najintenzivniji na području severnog i srednjeg Banata, praćeni kratkotrajnim gradom i jakim vetrom

Do kraja dana očekuje se nestabilno vreme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, koji će biti najintenzivniji na području severnog i srednjeg Banata, praćeni kratkotrajnim gradom i jakim vetrom, najavio je danas Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Prethodno je strahovito olujno i kišovito nevreme praćeno gradom pogodilo podgolijska sela Koritnik, Ocrten i Brusnik.

Nevreme je već protutnjalo Aleksincem, Kosovskom Mitrovicom, Novim Sadom…

U Aleksincu je padala kiša i “tukao” grad, a kako se navodi na Instagram nalogu 192_rs, jako nevreme je izazvalo štetu širom ove opštine.

U Kosovskoj Mitrovici je osim kiše, duvao i jak vetar.

Na putu Novi Sad – Zrenjanin, kao i u samom Novom Sadu, vetar i kiša… Kako se vidi na snimku, pojedini vozači nisu bili voljni da voze po takvim uslovima, pa su se zaustavili kraj puta.

U Novom Sadu padao je i grad:

Jako nevreme praćeno obilnim padavinama grada pogodilo je i Staru planinu. Video snimak koji je Pirotskim vestima poslao Srđan Aleksić iz Dojkinaca, na pravi način ilustruje intenzitet nevremena i padavine grada koji je zabeleo dvorišta u ovom mestu.

Kako kažu meštani, jako nevreme pričinilo je velike štete na usevima jer je praktično uništeno sve što nije ubrano iz bašti.

Pročitaj još