APOKALIPSA U NOVOM SADU Zabrinjavajuće scene širom grada, oluja se premešta u ovaj deo Srbije – RHMZ izdao hitno UPOZORENJE

 APOKALIPSA U NOVOM SADU Zabrinjavajuće scene širom grada, oluja se premešta u ovaj deo Srbije – RHMZ izdao hitno UPOZORENJE

Foto: Instagram Printscreen/192_Rs

Jako nevreme pogodilo je ovog poslepodneva Novi Sad, a na društvenim mrežama pojavili su se zastršujući snimci i slike poplavljenih ulica i dvorišta. Saobraćaj je paralisan, a kiša i grad u pojedinim delovima grada padaju sve jače, što pogoršava stanje.

Celo naselje Klisa i još nekoliko krajeva u Novom Sadu zabelele su se od velike količine grada koji je danas pao.

Pojedine ulice u potpunosti su poplavljene zbog kiše koja neumorno pada, a automobilima koji su ostavli zaglavljeni u bujici, vide se samo krovovi.

Građani su ostali bez vode. Raskrsnice koje obično ne mogu da prime veliku količinu vode i ovog puta su poplavljene.

Građani su ostali bez vode najverovatnije zbog nestanka struje u Fabrici vode pri JKP Vodovod i kanalizacija.

Nekoliko domaćinstava pretrpelo je veliku štetu.

Da podsetimo, meteorolozi su ranije najavili da se na području Vojvodine očekuje jaka konvektivna oblačnost koja će uslovljavati intenzivne pljuskove sa grmljavinom.

RHMZ upozorenje

– U narednih sat vremena na području srednjeg i južnog Banata, kao i severoistočnih delova Beograda intenzivni pljuskovi sa grmljavinom, jakim vetrom i lokalnom pojavom sugradice i grada – navodi se u saopštenju RMHZ-a.