ANESTEZIOLOG IZ PAKLA: Zaljubio se pa ovako pokušao da ubije njenog dečka

 ANESTEZIOLOG IZ PAKLA: Zaljubio se pa ovako pokušao da ubije njenog dečka

Foto: Profimedia

Izraelski anesteziolog je u nedelju osuđen na devet i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva romantičnog partnera žene u koju je bio zaljubljen, tako što je muškarcu ubrizgao smrtonosnu dozu sedativa.

Okružni sud u Lodu, takođe, naložio je Asafu Karpelu da plati 35.000 dolara na ime odštete.

Njegov advokat Adi Karmeli je u izjavi rekao da je dvocifrena kazna koju su tužioci tražili “preuveličana i preterana”. Karpel je prošlog oktobra osuđen za pokušaj ubistva u nagodbi sa tužiocima.

Žrtva je ranije rekla za Kanal 12 da i dalje pati od anksioznosti da će Karpel ponovo pokušati da naudi njemu i njegovoj devojci.

Prema ažuriranoj optužnici Centralnom okružnom sudu, Karpel (37) se sprijateljio sa ženom koju je upoznao tokom svog doktorskog rada.

U optužnici se navodi da je Karpel uhodio ženu, čekao je u blizini njenog automobila, kupovao poklone i slao mejlove i SMS poruke izražavajući svoju ljubav prema njoj i želju za romantičnom vezom.

Karpel je na kraju odlučio da ubije njenog momka. Ukrao joj je ključ od kuće i dva šprica iz bolnice u kojoj radi, kao i anestetike koji mogu da ubiju osobu u slučaju predoziranja i koji se inače daju samo tokom procedure.

Karpel je navodno proverio raspored smena žene kako bi znao kada nije kod kuće, te otišao u njen dom prerušen, noseći elektrošoker, upaljač, skalpel i špriceve sa anesteticima. Nakon nekoliko sati čekanja napolju, usred noći je ušao u stan uz pomoć ključa, otišao u spavaću sobu i napao ženinog dečka.

Karpel je upotrebio elektrošoker i pokušao da mu ubrizga sedativ, ali se njegova žrtva probudila i oslobodila, nakon čega je Karpel pobegao sa lica mesta.

Karpel je lociran nedugo kasnije tokom vožnje. Pretresom njegovog automobila pronađeni su crni kombinezon, šešir i špricevi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *