AMERIČKE VLASTI KRIJU DECU ANE VOLŠ?! Tužna sudbina mališana nakon nestanka Beograđanke, smešteni su na TAJNOJ LOKACIJI

 AMERIČKE VLASTI KRIJU DECU ANE VOLŠ?! Tužna sudbina mališana nakon nestanka Beograđanke, smešteni su na TAJNOJ LOKACIJI

Odrastali sa jednim roditeljem, spavali kada im je majka misteriozno nestala, a sada su praktično siročići koji su smešteni na nepoznatoj lokaciji i o njima brine socijalna služba…Deca Ane Volš imala su teško odrastanje, a sada je nepoznato šta se dešava sa njima.

– To može značiti da su ili sa članom porodice ili u hraniteljskom domu. Ne znamo tačno gde su deca fizički ili kroz šta emotivno prolaze – piše Boston25.

Prema njihovim navodima, deca su verovatno deo istrage nestanka njihove majke, a kako navodi advokat Vendi Marfi: “Nema sumnje da su kada je majka nestala, a otac u zatvoru, deca u suštini siročići u ovom trenutku“.

 Traumu koju će pretrpeti jednostavno ne mogu ni da zamislim. Oni zaslužuju da budu saslušani dok se ovo odigrava. Da li su oni bili svedoci onoga što se dogodilo Ani? Da li su bili svedoci i drugih stvari? – upitao je Marfi koji je dodao da “s obzirom na to u kojoj meri je policija fokusirana na kuću kao mesto nekog zločina nema sumnje da su deca svedoci”.

– Sa decom dok su pod nadzorom istražitelji lakše mogu da pričaju bez obzira gde fizički borave. Odvajanje od roditelja je dovoljno traumatično, a uvek ne znamo mnogo toga. Deca se moraju čuti. Oni su često najugroženiji i njima je najpotrebnija pomoć spolja – rekao je Marfi.

Za to vreme Anine prijateljice mole službe za zaštitu dece da im dozvole da brinu o njena tri sina kako ih ne bi smestili u hraniteljske porodice, jer bi tako bili razdvojeni.

– Ana je nestala pre 11 dana. Šanse da je pronađemo su strašne, ali moramo da brinemo o njenoj deci. To bi trebalo da bude naš prioritet – rekla je Anina prijateljica Skaj tokom intervjua u njenom domu i dodala: “Međunarodna zajednica u oblasti Nove Engleske, uključujući porodice čija se deca igraju sa Aninim žele da se staraju o njima dok ne dođe Anina mama iz Srbije u SAD”.

Gde su Anina deca ne zna ni Anina majka Milanka, koja je u izjavi za “Blic” rekla da nije dobila nikakve informacije od nadležnih službi.

Inače, pre nestanka mališana Ana se žalila bližnjima da želi da više vremena provodi sa njima.

Anina majka Milanka je navela je ” je Ana želela da i deca dođu kod nje u Vašiongton, ali Brajan pošto je još uvek bio u tom sudskom procesu i pošto nosi nanogicu nije dozvolio da deca idu…”

O razmiricama oko dece govorila je i najbolja prijateljica nestale Ane koja je navela da je oko Božića bilo poprilično napeto, te i da je Ana bila frustrirana jer nije mogla da zbog posla provodi više vremena sa decom.

Podsetimo, Ani Volš se izgubio svaki trag u noći između 31. decembra i 1. januara. Njen suprug Brajan Volš prijavio je njen nestanak tek tri dana kasnije. Istragom je utvrđeno da je on opstruisao istragu, a u podrumu kuće pronađeni su tragovi krvi i krvav nož. Takođe, na smetlištu su pronađene krvave krpe i tepih, te američka policija sumnja na najstrašniji scenario. Brajan Volš se nalazi u istražnom zatvoru, gde čeka epilog istrage.