AMATERSKA LIKVIDACIJA ŽIŽIĆA? Klupko se odmotava – vlasnik kafića na Novom Beogradu ubijen za “sitne” pare

 AMATERSKA LIKVIDACIJA ŽIŽIĆA? Klupko se odmotava – vlasnik kafića na Novom Beogradu ubijen za “sitne” pare

Foto: Printscreen/TV Pink/Twitter/@Silvana71376830

Stefan M. (23) iz Kraljeva uhapšen je u kraljevačkom naselju Grdica zbog sumnje da je ubio vlasnika kafića “Ritual” na Novom Beogradu Luku Žižića, a prema nezvaničnim saznanjima, u stanu privedenog pronađeno je nekoliko hiljada evra, odnosno novac kojim je, kako se sumnja, najverovatnije plaćena likvidacija.

Milašinoviću su lisice stavljene u sredu uveče, a on se krio u stanu jednog prijatelja, dok je u trenutku hapšenja bio sam. U stanu je prilikom pretresa pronađeno nekoliko hiljada evra, kao i manja količina kokaina i marihuane.

Brojni propusti

Prema nezvaničnim saznanjima, sumnja se da je Žižićevo ubistvo bilo naručeno, te da je zapravo novac zatečen u stanu ubice bio onaj kojim je bila plaćena likvidacija u kafiću na Novom Beogradu.

– Pretpostavlja se da je osumnjičeni Stefan M. izvršilac ubistva, dok je nalogodavac i dalje nepoznat. Sumnja se da je novac pronađen u stanu osumnjičenog zapravo onaj kojim je bila plaćena likvidacija Žižića. Jasno je i da u slučaju Žižića reč o amaterskoj likvidaciji, a o čemu svedoče brojni propusti koje je napadač izvršio tokom i nakon zločina u lokalu – kaže izvor i dodaje:

– Način na koji je ubica ušao u kafić, gde je potom i pretučen, činjenica da je koristio trotinet, ali i ostavio obilje materijalnih dokaza, ukazuje samo na to da je reč o amaterskoj likvidaciji, a ne profesionalnoj kako se najpre spekulisano – ističe izvor.

Dodatnu sumnju u to pogreva i činjenica da je u stanu osumnjičenog pronađeno tek nekoliko hiljada evra, što obično nije situacija kada je reč o profesionalnim sačekušama.

– Kada je reč o profesionalnim sačekušama, uglavnom je reč o iznosima od nekoliko desetina hiljada evra. Egzekutori vode računa o svemu, a pogotovo o tome da ne ostave veliki broj tragova, poput DNK i slično. Ipak, situacija u “Ritualu” je bila potpuno drugačija – dodaje sagovornik.

Foto: Printscreen

Posledica ličnog sukoba

Ističe i da se ne sme zanemariti činjenica da je napadač odlučio da ubije Žižića u kafiću koji je bukvalno prekriven kamerama za video-nadzor, te je šansa da ne bude usnimljen bila minimalna.

Podsetimo, iako se najpre ubijeni Žižić dovodio u vezu sa navijačima Crvene zvezde, sumnja se da je zapravo ubistvo posledica nekog ličnog sukoba.

Ipak, šta je motiv likvidacije još uvek je nepoznato.

Podsetimo, hapšenje osumnjičenog Milaševića izvršeno u koordinaciji Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Trećeg odeljenja MUP-a Srbije.

Celu likvidaciju usnimile su nadzorne kamere na kojima se vidi kako osumnjičeni, u radnom kombinezonu, sa kačketom i maskom, upada u kafić. Najpre odlazi do toaleta, a potom u povratku prilazi Žižiću, vadi pištolj i ispaljuje smrtonosne hice.

Foto: Printscreen/TV Pink

Otkrio ga DNK sa lica mesta

Inače, osumnjičeni Milašević je otkriven zahvaljujući DNK tragovima, koji su nađeni na mestu likvidacije u kafiću “Ritual”.

Takođe veštačili su se snimci sa nadzornih kamera, odnosno antropomerijsko veštačenje. Ubica je ispalio 10 metaka, šest je pogodilo Žižića, od čega dva u glavu.

Izvor: Nova.rs