ALARM IZ MELBURNA: Đoković OTKAZAO TRENING!

 ALARM IZ MELBURNA: Đoković OTKAZAO TRENING!

Jedan od najboljih tenisera sveta, Novak Đoković uspešno je došao do trećeg kola Australijan opena, na kojem pokušava da stigne do 10. trofeja u Melburnu. Međutim, mnoge je zabrinula Novakova povreda zadnje lože zbog koje je morao da zatraži medicinski tajm-aut. Danas se i potvrdilo da situacija uopšte nije naivna.  

Naime, Novak je ostao dosledan planu da “napuni baterije” i barem se psihički spremi za ono što ga čeka, u subotu od 9.00 izjutra protiv Grigora Dimitrova u 3. kolu Australijan opena. 

Iz tog razloga, Novak je odlučio da otkaže današnji trening. 

– Pre dve godine sam imao dva dana između četvrtfinala i finala, i tada sam kako je turnir odmicao, imao bolji osećaj. Iskreno, i ovde sam veoma dobar osećaj imao posle prvog meča i bio sam optimista, čak sam ovaj duel i bez tableta hteo da igram, uzeo sam ih za svaki slučaj i na kraju… Ovakve situacije ne mogu da se predvide. Može da se desi neki dinamičan pokret, neki ishitren pokret koji može da prouzrokuje bol. Neću trenirati ni dan pred meč protiv Dimitrova, pa se nadam da ću imati dovoljno dobar osećaj da izađem na teren i da igram – rekao je Đoković. 

Podsetimo, Novak je i novinarka Barbara Šet pitala i za povredu zadnje lože. 

– Nije uopšte dobro, da budem iskren sa sobom. Ali idem dan po dan, molim Boga da pomogne, tu su i fizioterapeuti. Hajde da idemo dan za danom, nadam se da ću biti spreman – rekao je tada Đoković. 

Da je Novak, nažalost, navikao u prevazilaženju ovakvih situacija najbolje govori podatak da je pre dve godine osvojio Melburn uz pucanje trbušnih mišića. 

Najnovije vesti o najboljem srpskom teniseru možete naći na ovom linku – NOVAK ĐOKOVIĆ.