AKCIJA SPASAVANJA NA PLAŽI U CRNOJ GORI: Moglo je biti FATALNO, izvučene dve žene, od kojih je jedna TRUDNICA!

 AKCIJA SPASAVANJA NA PLAŽI U CRNOJ GORI: Moglo je biti FATALNO, izvučene dve žene, od kojih je jedna TRUDNICA!

Foto: Profimedia

Sa plaže Crvena stijenaiza brda Volujica u Baru su evakuisane dve ženske osobe, od kojih je jedna trudnica. Ekipa tima Uprave pomorske sigurnosti (UPSUL) morala je da priđe sa mora plaži, jer se zbog nevremena kopnenim putem nisu mogle vratiti u Bar.

Kako prenosi Bar info, Pomorsko-operativnom centru je javljeno da se na plaži Crvena stijena iza brda Volujica, nalaze dve ženske osobe, koje se zbog nevremena ne mogu vratiti kopnenim putem u Bar.

– Odmah je angažovan spasilački čamac SAR-1 sa posadom i pripadnik Sektora granične policije (SGP). Svega 15 minuta je bilo potrebno čamcu da stigne do pozicije i uz pomoć ronilaca u termalnim odelima, žene su uspešno evakuisane na spasilački čamac – saopštio je za Radio Bar i Bar info pomoćnik direktora UPSUL-a za sigurnost na moru Žarko Lukšić.

Plaža Crvena stijena svake godine predstavlja izazov za spasilačke akcije koje sprovodi UPSUL. 

– S obzirom da je početak turističke sezone, molimo sve turiste i građane da ne ugrožavaju živote i ne organizuju avanturističke izlete, kako bi izbegli ovakve nevolje na moru. Na to posebno apelujemo u danima kada su, poput današnjeg i sutrašnjeg, najavljeni loši meteo uslovi – upozorava Lukšić.