ADVOKATICA OCA DEČAKA UBICE ODGOVORILA NA PITANJE KOJE SVE MUČI: Ali jedna važna stvar i dalje ostaje misterija

 ADVOKATICA OCA DEČAKA UBICE ODGOVORILA NA PITANJE KOJE SVE MUČI: Ali jedna važna stvar i dalje ostaje misterija

Dečak ubica koji je izvršio masovno ubistvo u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” danas je dao izjavu u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, a prema rečima advokata njegovog oca, Irine Borović, on je tvrdio da je oružje kojim je učinio zločin bilo obezbeđeno i da mu otac nije omogućio prvi kontakt sa vatrenim oružjem, kako su neki mediji spekulisali.

DEČAK-UBICA ISPRIČAO POTPUNO DRUGAČIJU PRIČU: Otkrio kako je došao do oružja, pa porekao sve što smo dosad znali

DEČAK-UBICA SE POKAJAO! Novi detalji sa saslušanja maloletnika koji je izvršio masakr u “Ribnikaru”

NIŠTA NIJE ONAKO KAKO SE SPEKULISALO: Evo šta je rekao dečak ubica na saslušanju!

Dečak ubica koji je učinio masovno ubistvo u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” sada se ispituje u svojstvu svedoka u postupku protiv svog oca.

Njegov otac je osumnjičen da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti i nalazi se u pritvoru od hapšenja 3. maja.

Tog istog dana dečak je u školi ubio devet učenika i radnika obezbeđenja.

Irina Borović, advokat oca dečaka, izjavila je da je dečak iskazao kajanje zbog svojih postupaka tokom saslušanja.

– Danas je saslušan maloletnik povodom čijeg čina, tragičnog i strašnog, se vodi ovaj krivični postupak protiv okrivljenog oca dečaka. Detaljno su ispitane sve okolnosti koje mogu biti važne za otkrivanje razloga zbog kojih je sve ovo učinio. Ono što mogu da kažem jeste da je potvrdio ono što je otac objasnio u pogledu načina na koje je oružje čuvano i skladišteno, dakle bilo je apsolutno obezbeđeno. Detalje kako je on do oružja došao ne bih mogla da kažem – navela je Borovićeva.

Punomoćnik oštećenih Zora Dobričanin rekla je danas da je dogovoreno da se proces odvija u sudnici, sa ciljem da se ni na koji način, bilo kakvim iznošenjem, ne bi remetio postupak.

– Mi smo se dogovorili da se ovaj proces odvija u sudnici i to je ono što je interes ovog postupka, da ni na koji način, bilo kakvim iznošenjem, bilo ko remeti ovaj postupak. Jedino što možemo da vam kažemo to je da danas jeste ispitan svedok maloletni dečak – izjavila je Dobričanin.

Dečak ubica je sin osumnjičenog za krivično delo, ali u vreme kada su se navodna krivična dela dogodila, on nije imao 14 godina i, shodno zakonu, nije krivično odgovoran.

On je dao izjavu u svojstvu svedoka, u prisustvu svoje majke kao zakonskog zastupnika.

Međutim, kako bi dao izjavu tužiocima, uspostavljena je video konferencijska veza između te zdravstvene ustanove i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Foto: Srbija Danas

U tužilaštvu su se nalazili postupajući javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, punomoćnici oštećenih i branilac okrivljenog oca dečaka ubice.

Sva pitanja koja su bila upućena sinu osumnjičenog, postavljena su preko postupajućeg javnog tužioca.

Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu protiv oca dečaka ubice zbog sumnje da je u prethodnom periodu obučavao svog 13-godišnjeg sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom.

Osumnjičeni je navodno vodio dečaka u streljački klub kako bi ga uvežbavao u gađanju meta iz vatrenog oružja, iako je dete imalo samo 13 godina i takva vrsta obuke nije odgovarala njegovoj životnoj dobi.

Takođe, on je, kako se sumnja, postupio suprotno odredbi člana 32, stav 1, Zakona o oružnju i municiji i suprotno članu 2, stav 1, Pravilnika o prostorno tehničkim uslovima za bezbedno smeštanje oružja i municije, jer nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja i municije tako da ono ne može doći u posed neovlašćenih lica, odnosno da bude zaključano i posebno odvojeno u sefovima, kasama ili sličnim ormarima koji se ne mogu lako otvoriti.

Predpostavka je da je oružje bilo nepravilno smešteno u metalni sef u predsoblju stana, gde je njegov sin mogao da ga dohvati.

Sve to dovelo je do tragičnog događaja 3. maja 2023. godine, kada je dečak ubica je poneo oružje i municiju u OŠ “Vladimir Ribnikar” u Beogradu, gde je izvršio masakr.

U ovom stravičnom događaju, izgubljeni su životi radnika obezbeđenja i devetoro učenika, a petoro učenika i jedna nastavnica su ranjeni.

Sada Više javno tužilaštvo nastavlja svoju istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog užasnog incidenta i utvrdila odgovornost osumnjičenog oca dečaka ubice za ovaj zločin.